אחרי עיריית כרמיאל, שהודיעה שתאפשר פתיחת עסקים וגני ילדים מיום ראשון ללא קשר להחלטות הממשלה, גם בת ים מקלה על הסגר.

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט הנחה את השיטור והפיקוח שלא להטיל קנסות על בעלי עסקים קטנים, אם אין התקהלות בעסק. ברוט הוסיף: "זהו מצב חירום לאומי והמטרה היא לתת לבעלי העסקים הקטנים להרים את הראש מעל המים בימים אלו"

בשיחה עמו, ברוט ביקש להדגיש כי מדיניות הקנסות החדשה לא תסתור את המאבק במגיפה. "הכוונה היא לגבש תוכנית ולפעול על פי המדיניות שיושמה בעיר בגל הראשון: הקפדה על הנחיות הקורונה לצד שגרה בשוק העבודה עד כמה שניתן".

בת ים הצליחה לעשות את המעבר מעיר אדומה לעיר ירוקה. העירייה הקימה חפ"ק קורונה, שהורכב מעובדי עירייה שביצעו בעצמן חקירות לגבי החולים, בשיתוף עם בית החולים וולפסון. במקביל, נסגרו בתי כנסת שבהם התגלו מקרי הדבקה.

"חנויות רחוב קטנות, שאולי פעם בשעה נכנס לשם לקוח - זה יאפשר להם להרים את הראש מעל המים. אנחנו בפיקוח נתמקד כעת במקומות שיש אפשרות להתקהלויות והדבקות, אזורים הומי אדם", אומר ברוט.

עם זאת, ברוט אינו ממונה על המשטרה בעיר, וזו יכולה להמשיך ולחלק דו"חות וקנסות לבעלי העסקים.

"אנחנו בענף היופי נפגענו קשות עוד מהסגר הראשון ואנחנו הראשונים שסגרנו את העסק גם בסגר הנוכחי", אומרת ענת אדרי, בעלת מכון יופי ביוטיפול קוסמטיקס. "אתמול כשקיבלנו את ההודעה של ראש העיר הודעתי ללקוחות שאני פותחת את המכון תוך שמירה על ההנחיות ומרווח של שעה בין לקוחה ללקוחה. אולם הבוקר לאחר בדיקה נוספת הבנתי כי אמנם העירייה לא תיתן קנסות אך אינם לוקחים אחריות על המשטרה. לכן בחרתי בכל זאת לא לפתוח את העסק כי אני לא אעמוד בקנס של אלפי שקלים".

"אין ספק שהודעתו של ראש העיר חשובה מאוד לעסקים וגם לנו התושבים. ממש עצוב להסתובב בעיר ולראות את כל החנויות סגורות ושלטים רבים למכירה או השכרה. עדיין חשוב שכולנו נמשיך לשמור על ההנחיות ועל עצמנו אחרת נמצא את עצמנו בסגר שלישי", אומרת חן קובריץ כהן, תושבת העיר.