ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, אישרה היום את בקשת משרד הכלכלה להאריך את הצו האוסר על ייבוא כלי איירסופט עד סוף השנה.

איירסופט ((Airsoft) הוא ענף ספורט מודרני הדומה במקצת לפיינטבול, בו יורים המתחרים בכלי ירייה המחקים כלי נשק אמתיים. הרובים יורים כדורי פלסטיק במשחק המדמה מלחמה. ציוד איירסופט משמש גם בטורנירים ותחרויות, ואף משמש  לאימון חיילים.

מדובר בישיבה רביעית של הוועדה בנושא בחודשים האחרונים, לאחר שבעבר אישרה הוועדה עצירת הייבוא לחודשיים ולאחר מכן אישרה עצירה לחודש נוסף ולפני כחודשיים אישרה שוב בקשה נוספת להקפאת ייבוא לחודשיים.

היו"ר ביטון אמר בפתח הדיון, כי בדיונים הקודמים הממשלה התבקשה להאיץ את החקיקה, ולא לייצר מצב שבו יש סיכון ביטחוני מחד, ומנגד  פגיעה בבעלי העסקים. "בשל הסיבה כי מדובר בנושא בטחוני רגיש, ובשל כך שהוצגו בפניי הוכחות חותכות מודיעיניות  על כך שיש החמרה במצב, משום שכלי האיירסופט שימשו בפועל לפיגועים האחרונים ולכלים האלה היו גם הרוגים ופצועים, ובגלל שהכלים האלה משמשים לתשתית אימונים של טרוריסטים באיו"ש, לא אוכל להיות רגוע עד שלא אדע שעשינו את המעשה הנכון והוא להאריך שוב את צו איסור הייבוא עד לסוף השנה".

מנגד, נציג יבואני ומשווקי כלי האיירסופט, גיא יצחקי אמר כי "זהו הצו הרביעי שהממשלה מבקשת לאשר. הכלים המדוברים בצו הם 90% מהעסקים שלנו. ברגע שהם מונעים ייבוא שלהם, הם הורגים את העסק שלנו. יו"ר הוועדה הבטיח לנו בפעם הקודמת שזאת תהיה הפעם האחרונה". על כך ענה ח"כ ביטון: "גל טרור שוטף את הארץ, ובמצב כזה אני צריך להחליט מה קודם למה- בטחון או כלכלה, ובעת הזאת הביטחון קודם לכל".

הליך החקיקה שנועד להעביר את הסדרת השימוש בכלים לא צפוי להסתיים לפני תחילת 2023. עם זאת, הגבלת הייבוא מתייחסת לדגמים ספציפיים בלבד, וכי בהמשך השנה יאושרו מעל 1000 כלים שאינם חלים בצו הזה. למרות זאת, ח"כ ביטון התעקש  מנציגי משרד הכלכלה לפעול להאיץ את החקיקה כדי לצמצם את הפגיעה בבעלי העסקים, ולפעול לעגן את נושא הייבוא והפיקוח על האיירסופט, ולהגדירו כספורט מוכר.