כמה עולה עוגה פשוטה בחנות? מהעוגות שתמצאו על המדף, ולא במקרר? 20 שקל, 30 שקל לכל היותר. לחברת שטראוס. היא עלתה ביוקר: 1,300 שקל.

ג', תושבת הצפון, רכשה לפני כשנה שתי עוגות מוכנות של שטראוס ליום הולדתה ממכולת במקום מגוריה. את העוגות הביאה למקום עבודתה וכיבדה בהן את חבריה לקורס ההכשרה שעברו. אלא שאלה גילו שהעוגות מלאות בעובש, וטעמן מר. "הטעם דוחה", בישרה אחת החברות לג'י

ג' ניגשה למכולת, סיפרה לבעלים שהעוגות שרכשה אצלו מכוסות בעובש, וביקשה ממנו הסברים על כך. כך גילה בעל המכולת שכל העוגות שעל המדפים שלו מלאות בעובש.

הלקוחה הלא מרוצה פנתה לשטראוס ודרשה פיצוי, אולם נתקלה בהתעלמות. בתגובה, הגישה תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בנצרת ודרשה פיצוי של 10,000 שקלים.

שטראוס הגישה כתב הגנה בו ביקשה לדחות את התביעה בנימוק ש-ג' לא הביאה ראיה על תאריך הרכישה ועל מועד פתיחת האריזה וכי המוצר הפגום לא עבר אליה לבדיקה.

לטענת החברה, היא מבצעת בדיקות אבטחת איכות של משרד הבריאות למוצריה לפחות פעם בשנה ולמרות זאת הייתה מוכנה לפצות את ג' לפנים משורת הדין.

"הרגשתי לא נעים שחברותיי אכלו עוגות עם עובש", טענה ג' בדיון, "פניתי לחברה וביקשתי שיבואו לקחת את העוגות לבדיקה, אבל חזרו אליי אחרי שבוע לאחר שזרקתי את העוגות לפח".

הרשם הבכיר, ריאד קודסי העדיף את גרסתה של ג' וחייב את החברה לשלם לה פיצוי של 1,000 שקל ועוד 300 שקל הוצאות משפט.

השופט ציין בפסק הדין, כי סכום התביעה היה מוגזם שכן ג' לא הוכיחה נזק נפשי ועוגמת הנפש שנגרמה לה לא כל כך גדולה. 

משטראוס נמסר: "הצענו פשרה ופיצוי הולם במעמד הטיפול בפניה כדי להימנע מבזבוז זמנו של בית המשפט - ולא מעבר לכך. הניסיון להציג זאת כמשהו אחר הוא חוסר הבנה של התהליך. הלקוחה דרשה לקבל סכומי עתק על אירוע בודד ולא מייצג והאירוע נגמר כשם שנגמר".