פרי גליל - מפטרים עובדים (צילום: חדשות 2)
עדיין לא הגיעו לחוף מבטחים. עובדי ויטה פרי גליל | צילום: חדשות 2

קשיים בהכרעה בנוגע למכירת מפעל ויטה פרי גליל לרשת חצי חינם: במהלך הדיון המתקיים בשעות אלה (ה') הגישו הנושים הבלתי מובטחים את התנגדותם להסכם, בטענה כי ההסכם אינו כולל את החובות אותם חבה להם החברה.

בנוסף עלתה בדיון סוגיית העסקת העובדים. בעוד חברת שלום-קופרלי, בעלי חצי חינם, טענה כי הסכימו להעסיק רק את עובדי פרי גליל - טען הנאמן, עו"ד עופר אטיאס, כי ההסכם כולל גם את העסקת העובדים בחברות הבנות.

בנוסף הוגשה הבוקר לבית המשפט התנגדותם של 140 עובדים שהועסקו בויטה באמצעות חברת כוח-אדם.

העובדים, כולם תושבי הכפר טובא, טוענים באמצעות עוה"ד רמי קוגן ובת-חן רחמים, כי כיוון שהועסקו במפעל תקופה של יותר מ-9 חודשים על-פי חוק חברות כוח-האדם - הם זכאים להיחשב כעובדים מן המניין, ומשכך הם זכאים גם לתנאים הסוציאליים וגם להיות מוכרים לעניין ההסדר.

השופט קיסרי אמר כי העסקה לא תאושר היום בכל מקרה. עיקר המחלוקת נסוב כרגע על העובדה שהבנקים היו משוכנעים שההסדר כולל את זכויות כל העובדים, בעוד ההסתדרות והמנהל המיוחד הסדירו רק את זכויות עובדי מפעל פרי גליל שבחצור-הגלילית.

בפועל מייצגת כרגע ההסתדרות רק את עובדי פרי גליל - בעוד עובדי ויטה, קפולסקי והחברות הבנות האחרות בתשלובת כלל לא מיוצגים.

זכי שלום: "לא הכל כסף בחיים"

יריית הפתיחה של מכירת ויטה פרי גליל לבעלי רשת חצי חינם נשמעה הבוקר, כשהמנהל המיוחד מטעם הבנקים, עו"ד עפר אטיאס, ביקש מבית המשפט אישור עקרוני להתחיל בתהליך המכירה.

זכי שלום, המחזיק ברשת חצי חינם ביחד עם משפחת קופרלי, אמר הבוקר לגלי צה"ל: "כרגע אני מונע מתוך עניין רגשי, אבל בעתיד הוא יהיה גם כלכלי. כרגע אנחנו באים לשקם את המפעל ולתת חיזוק לאנשים בו".

כשנשאל "כמה זה עולה לך", והאם אכן מדובר בסכום של 200 מיליון שקל - התחמק שלום מתשובה ואמר: "לא הכל כסף בחיים. אתה לא מכיר אותי, אבל אני מדבר על לשקם את המפעל".

בדומה לדברים שאמר ל"גלובס" לפני יומיים, על הסיבות הרגשיות שהניעו אותו ואת משפחת קופרלי להגיש את ההצעה לרכישת המפעל, אמר שלום: "לא מדובר בעלות. מדובר בלעזור למפעל, לשקם אותו ולהבריא אותו. המפעל חולה. אם היית במקומי היתה לך צמרמורת באותו יום בגוף, לראות אישה עובדת במכונה וממיינת תפוח אדמה. זה נתן לי את הדחיפה להיכנס לזה".

"אלה מעוטי היכולת שאנחנו מנסים לעזור להם כמה שיותר", המשיך שלום. "אני מכיר את החברה. הייתי לקוח שלהם, ואני מכיר אותם 25 שנה. ביחד עם העובדים אנחנו מנסים לשקם אותם, ואני מקווה שגם עם ישראל שומע. אני גם מקווה שבעוד כמה שנים נדבר - וכולם יגידו לך שהמפעל הזה הוא מספר אחת בארץ".