אניטה בוידנר, תיירת מבלגיה, עשתה טעות קשה. היא עלתה אתמול (ב') על הרכבת הקלה בירושלים, פנתה אל הפקח של חברת "סיטיפס", המפעילה את הרכבת, ושאלה אותו איפה היא יכולה לשלם על הכרטיס. הוא בתמורה נתן לה דו"ח על סך 180 שקלים.

אפרים מורנו, שהיה על הרכבת, סיפר בפוסט שכתב בפייסבוק בעקבות המקרה שבוידנר ביקשה לברר אם היא יכולה לקנות כרטיס על הרכבת עצמה לאחר שעלתה עליה. הפקח השיב לה בשלילה, אלא שאז הדלתות נסגרו מאחוריה, והרכבת החלה לנסוע. לדברי מורנו, הפקח הסביר לבוידנר שעליה לרדת בתחנה הבאה ולרכוש כרטיס.

>> פקחי הרכבת הקלה הזמינו משטרה לבת 12

אלא שמרגע זה היחס האדיב השתנה מקצה אל קצה. הפקח דרש מבוידנר למסור לדיו את הדרכון שלה, ומבלי להסביר לה את מעשיו כתב לה דו"ח שמחייב אותה לשלם 180 שקל בגלל נסיעה ללא כרטיס על הרכבת. מורנו ציין שהפקחים דרשו לצלם את האירוע כדי שיהיו להם הוכחות שהתיירת אכן קיבלה את הדו"ח.

כל אותו הזמן, התיירת לא הבינה מה מתרחש מולה. "הפקחים אמרו לי לא להתערב והצביעו על השלט באנגלית שמופיע על הדו"ח", כתב מורנו. "לאחר שהסברתי לה שהיא קיבלה דו"ח של 180 שקל היא הייתה המומה ולא הצליחה להבין איך היא מבקשת עזרה והיא הופכת  לפושעת. הרגשת התסכול וחוסר האונים על פניה לא מרפות ממני והחלטתי שאני חייב להפיץ את הסיפור כדי שעד שהיא תשוב לביתה היא תקבל התנצלות  מחברת 'סיטיפס'".

"אני מנסה לשכוח את האירוע הזה. בסך רציתי לברר היכן קונים כרטיס. לא ניסיתי להתחמק מלשלם עבור כרטיס הרכבת", הסבירה בוידנר בשיחה עם mako, "בשיא התמימות פניתי לפקח והוא החליט לרשום לי דו"ח. זה לא הוגן. לא קל לי לדבר על זה. אני ממשיכה הלאה".

"זה סיפור מקומם מאוד. התיירת הייתה מתוסכלת מאוד", אמר מורנו בשיחה עם mako. "היא עברה חוויה לא נעימה. לדעתי הנהלת הרכבת  צריכה לבטל את הדו"ח הזה לפנים משורת הדין. היא תיירת. ההתנהגות הזו לא עושה לנו שם טוב בעולם".

מרבית הגולשים שקראו את הפוסט תקפו את התנהלות הפקחים. חלקם ציינו שנתקלו במקרים דומים, ואולצו לשלם קנסות גבוהים.

מחברת "סיטיפס" נמסר בתגובה: "אני מצרים על אי הנעימות שנגרמה לתיירת. אולם נסיעה ברכבת  ללא כרטיס בכלל כמו גם נסיעה עם כרטיס שלא תוקף מהווה למעשה הפרת  של החוק, כפי שזה נקבע על ידי רשויות המדינה. יצוין, כי עניין זה מופיע על גבי מודעות ומושמע לציבור הנוסעים באמצעות כריזה בתחנות הרכבת הקלה  ובתוך הקרונות עצמם בשלוש שפות שונות. גם אנחנו כתיירים בחו"ל מבררים מראש הסדרי הנסיעה ולא עולים לרכבת ללא כרטיס".

עוד ב-mako כסף: