ועדת המנכ"לים בראשה ישב מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר, שדנה בנושא סופי השבוע הארוכים, סיימה את עבודתה.

בין ההמלצות שיעלו כבר ביום ראשון הקרוב לדיון בממשלה: תוספת מדורגת של סופי שבוע ארוכים שמשמעותם מספר ימי ראשון חופשיים לכל העובדים במשק, שאינם ימי שבתון על פי חוק.

על פי המלצות הוועדה, בתחילה יינתנו שניים בלבד, והמספר יעלה באופן מדורג עד לארבעה. מדובר, לכאורה, במספר נמוך יותר יחסית להצעתו המקורית של ח"כ אלי כהן מכולנו, המדברת על שישה ימי חופשה נוספים בשנה, אלא שמעשית גם הצעתו של כהן כוללת ארבעה ימים נוספים בלבד, כיוון ששניים נופלים ממילא על ימי חופשה וחגים. המלצות ועדת גרונר נוקבות גם במספר נמוך יותר מהצעתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שמבקש שישה ימי חופשה נוספים בשנה וכן הפחתה של עוד שעתיים שבועיות, במטרה להגיע ל-40 שעות עבודה בשבוע, ולא 43 שעות למשרה מלאה, כנהוג היום.


היחידים שעשויים להיות מרוצים מן ההמלצות הם התעשיינים, המתנגדים לחוק של כהן וטוענים כי ייאלצו לשלם סכומים גבוהים שלא יוכלו לעמוד בהם, עבור מי שיעבוד באותם ימים ויקבל שכר זהה לזה שניתן בשבת. כזכור, כיוון שלא מדובר ביום שבתון, המסחר וכן תעשיינים שיבחרו לעבוד גם ביום זה יוכלו להעסיק עובדים אך בשכר גבוה יותר. ועדת גרונר התכנסה בנושא זה בשל התנגדות התעשיינים לחוק המקורי.

ההצעה, העולה כאמור לאישור הממשלה, תעבור משם לועדת העבודה והרווחה. גם אם הממשלה תאשר, אין מדובר בסוף פסוק כיוון שחברי הכנסת רשאים לקבל את ההמלצות או לדחותן. גורמים בוועדה טוענים כי סביר להניח שהוועדה בהרכבה הנוכחי תתחשב יותר בצד העובדים מאשר בצד המעסיקים, ולכן לחוק של כהן יש סיכוי גבוה יותר מאשר להמלצות גרונר.

"גרונר הפך לסמן הימני המצדד במעסיקים", אומר גורם הבקיא בנושא, "במרכז עומדת הצעת אלי כהן והסמן השמאלי הוא ניסנקורן. עם זאת יש לזכור כי יו"ר ההסתדרות עומד בפני בחירות במאי וייתכן כי ירצה לנופף בהישג ולכן ילחץ שלא למסמס את התהליך, ולהגיע לסיומו".

עוד ממליצה הוועדה לסנכרן את ימי החופשה החדשים עם ימי החופשה שמעניקה מערכת החינוך, וכן לדון בשאלה האם השכר באותם ימי חופשה נוספים אכן יחפוף לשכר השבת.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
"הכיסאות המוזיקליים" של משפחת פישמן
עידן ואייל עופר ירשו 6 מיליארד דולר כל אחד - מי מהם התעשר ומי הפסיד כסף