פערים גדולים בשכר. ארכיון (צילום: חדשות 2)
איפה אתם ממוקמים בתלוש? אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

השכר הממוצע במשק של ישראלי שכיר, עמד בחודש מאי האחרון על 7,827 שקל ברוטו, זאת לעומת 8,034 שקל ברוטו בחודש אפריל. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס).

על פי נתוני מגמה בחישוב שנתי, נרשמה ירידה של 1.2% בשכר העובדים, בחודשים מארס-מאי. מדובר למעשה בתיקון לאחור שמבצעת הלמ"ס, לאחר שדו"ח דומה שהתפרסם בחודש שעבר הצביע דווקא על יציבות, ואף על עלייה קטנה לפי חישובי מגמה. נתון שנותר עקבי הוא קצב הירידה של משרות השכיר שעמד בחודשים מאי-מארס על 1.2%, כאשר בחודש שעבר דווח על ירידה של 2.7%.

עובדי מקורות וחברת החשמל שוב בראש טבלת השכר במשק, אולם בניגוד לחודש אפריל אז הרוויחו בממוצע סכום שיא של 23,008 שקל, הפעם הם מסתפקים ב-19,762 שקל. עובדי הפיננסיים נמצאים באופן מסורתי במקום השני אך במרחק ניכר, עם שכר ממוצע של 14,018 שקל. עובדי המנהל הציבורי הרוויחו בממוצע 11,721 שקל, ואילו עובדי התעשייה הרוויחו 10,719. חשוב לציין כי בתוך ענף התעשייה נמצאים גם עובדי התעשייה המסורתית שמשתכרים שכר נמוך יחסית, אך אלה מקוזזים עם שכרם הגבוה של עובדי ההיי-טק. כשבלמ"ס מחלקים את המקצועות במשק לתתי-ענפים, עובדי המחשבים והמו"פ מרוויחים יותר מעובדי חברת החשמל.

עובדי החינוך, שכוללים הן את המורים והן את המנהלים והפקחים במשרד החינוך, מרוויחים בממוצע 6,198 שקל ברוטו בלבד כ-1,600 שקל מתחת לשכר הממוצע במשק. עובדי האירוח והאוכל נמצאים באופן מסורתי בתחתית הרשימה, עם שכר ממוצע של 3,880 שקל. לכאורה מדובר בדיוק בשכר המינימום במשק (3,850 שקל), אולם שכר מינימום זה נקבע לפי 8 שעות יומיות, ואילו עובדים אלה מועסקים במקרים רבים היקף רב יותר של שעות.

נזכיר כי אתמול דיווח המוסד לביטוח לאומי על ירידה של 5% במספר התביעות החדשות לדמי אבטלה בחודשיים האחרונים, וזאת בהמשך לסימנים חיוביים אחרים בשוק העבודה ובמשק בכלל. יחד עם זאת, נראה כי שכר העובדים יהיה האחרון לעלות.