כל מי שמשלם ארנונה יודע שזאת אחת ההוצאות הכבדות בחשבון החודשי, על פי החוק, יש רשימת זכאים לקבל הנחות בהוצאה זו והיא כוללת בעיקר בעלי הכנסה נמוכה, אזרחים ותיקים ונכים. עם זאת, כל רשות יכולה להעניק הנחות נוספות שהן הנחות רשות, כלומר הרשות המקומית יכולה להחליט אם לתת אותן או לא.

ציוץ בטוויטר מגלה כי תושבי ערד יכולים להגיש בקשת הנחה לארנונה, אך זו יכולה להישלל על פי סעיף קצת מוזר: "מבקש הנחה אשר יצא מהארץ פעם אחת בשנת כספים הקודמת לשנת בקשת ההנחה, למשך תקופה העולה על 30 יום, או לחלופין, יצא מהארץ יותר מפעם אחת – תישלל זכאותו להנחה".

התגובות על הציוץ מיהרו לקשור קשר ישיר בין ההחלטה התמוהה משהו לשלול אפשרות הנחה ממי שיוצא מהארץ יותר מפעם אחת, לבין הטבות לאוכלוסייה החרדית בעיר, שבשנים האחרונות תופסת מקום מרכזי בעיר.

בעיקר לפני הבחירות העירוניות, התגובות רמזו כי דווקא ההחלטה שלא לאפשר הנחות למי שטס לחו"ל פעמיים ומעלה - רומזת להטבות למגזר.

פנינו לעירייה וביררנו את פשר הסעיף הייחודי, שם שללו כל קשר לניסיון להעדיף מגזר מסוים על פני האחר: "כאשר תושב נמצא זכאי להנחה לפי קריטריונים שונים, העירייה מוצאת לנכון לוודא שהנחת הארנונה ניתנת למי שבאמת זקוקים לה", אומרים בעירייה.

"תשלום הארנונה הממוצע השנתי עומד על כ-4,400 שקלים וההנחה נגזרת ממנה. לכן, תושב הטס לנופש בחו"ל פעמיים בשנה לא יכול לבקש הנחה בטענה שאין לו יכולת כלכלית לשלם את מלוא הארנונה. ראוי לציין שאם הטיסה היא למטרות רפואיות או הומניות – כל מקרה נבדק לגופו – ישנה החרגה מהסעיף".

"זהו נוהל פשוט, נכון והוגן שתקף כבר שנים רבות בעירייה לטובת כל משלמי הארנונה בעיר. הניסיון לקשור את מבחן המשנה למגזר כזה או אחר שגוי ובלתי רלוונטי".

מכוון או לא, הציוץ הזה העלה נקודה חשובה - יש כל מיני הנחות שאיננו לא מודעים להן, ושווה מאוד לנבור קצת באתר העירייה כדי לגלות את הקריטריונים לקבלת הנחות שאתם לא מודעים לקיומן. אולי תופתעו לטובה.