רשמית: אינטל רוכשת את החברה הישראלית, טאואר סמיקונדקטור, ב-5.4 מיליארד דולר - כך פרסמה היום (שלישי) החברה. החברות חתמו הבוקר על מסמך הבנות מחייב שמשקף שווי של 53 דולר למניה במזומן והעסקה צפויה להיחתם השבוע. הרכישה אמורה לסייע לאינטל להרחיב את יכולת ייצור השבבים שלה ולתת מענה לביקוש העולמי שהולך וגדל בתחום.

על פי ההודעה, הרכישה של טאואר סמיקונדקטור מקדמת באופן משמעותי את אסטרטגיית ה-IDM 2.0 של אינטל. כחלק מרכזי מהאסטרטגיה הזו, אינטל הקימה את Intel Foundry Services (IFS) במרץ 2021 כדי לעזור לעמוד בביקוש הגלובלי הגובר ליכולת ייצור מוליכים למחצה ולהפוך לספקית מרכזית לייצור שבבים בארה"ב ואירופה ולשרת לקוחות באופן גלובלי.

טאואר סמיקונדקטור היא החברה המובילה בעולם בפתרונות טכנולוגיים ופלטפורמות ייצור לשבבים אנלוגיים. החברה מספקת ללקוחותיה פלטפורמת תכנון המאפשרת מחזור תכנון מהיר ומדויק. בנוסף, מספקת החברה שירותי העברת טכנולוגיה לייצור ושירותי פיתוח ליצרניות סמיקונדוקטור ולחברות שאין ברשותם מתקני ייצור.  לטאואר סמיקונדקטור שני מתקני ייצור בישראל (150 מ"מ ו-200 מ"מ), אחד באיטליה (300 מ"מ) בשותפות עם STM, שני מתקני ייצור בארה"ב (200 מ"מ), ושלושה מתקני ייצור ביפן (שניים 200 מ"מ ואחד 300 מ"מ).

העסקה אושרה פה אחד על ידי מועצות המנהלים של אינטל וטאואר והיא צפויה להיסגר בעוד כ-12 חודשים בכפוף לאישורים רגולטוריים ולתנאי סגירה מקובלים, כולל אישור בעלי המניות של טאואר. IFS וטאואר יפעלו באופן עצמאי עד לסגירת העסקה; ראנדיר טאקור ימשיך לשמש כמנהל IFS וראסל אלוואנגר ימשיך לשמש כמנכ"ל טאואר במהלך תקופה זו. עם סגירת העסקה, הכוונה של אינטל היא ששני הארגונים יהפכו ל-foundry משולב אחד. אינטל וטאואר יקיימו שיחת ועידה למשקיעים, תקשורת ואנליסטים בשעות הצהריים ובה יספקו פרטים נוספים על העסקה. 

 "היצע הטכנולוגיות הייחודיות של טאואר, יכולת הייצור העולמית שלה וקשרי הלקוחות החזקים יסייעו להרחיב את שירותי ה-foundry של אינטל ולקדם את המטרה שלנו להפוך לספקית מרכזית של ייצור שבבים ברחבי העולם", אמר פאט גלסינגר, מנכ"ל אינטל. "העסקה הזו תאפשר לאינטל לספק היצע נרחב של טכנולוגיות ייחודיות ומתקדמות תוך שהיא פותחת הזדמנויות חדשות ללקוחות קיימים ועתידיים בעידן של ביקוש חסר תקדים למוליכים למחצה".

"עם היסטוריה עשירה, טאואר בנתה היצע מדהים של טכנולוגיות אנלוגיות ייחודיות ומתקדמות ופתרונות ייצור המבוססים על שותפויות עמוקות עם לקוחות, יחד עם יכולות ייצור עולמיות. לא יכולתי להיות גאה יותר בחברה ובעובדים המוכשרים והמסורים שלנו", אמר ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר. "יחד עם אינטל, נניע הזדמנויות צמיחה חדשות ומשמעותיות ונציע ערך גדול אף יותר ללקוחותינו באמצעות חבילה מלאה של פתרונות טכנולוגיים יחד עם טביעת רגל עולמית רחבה מאוד. אנו מצפים להיות חלק בלתי נפרד מהיצע ה-foundry של אינטל".