עיריית רעננה במחווה מיוחדת ומרגשת ליום הזיכרון. 263 שלטי רחובות בעיר הוחלפו אתמול (ב') בשלטים הנושאים את שמות החללים תושבי העיר, בציון הגיל שבו נפלו. שלטי הזיכרון יוצבו ברחובותיה הראשיים של העיר עד לאחר יום העצמאות.

"המחווה המיוחדת שמנציחה את שמות הנופלים ברחובות המרכזיים של העיר, נועדה להעביר מסר לבני משפחות הנופלים כי אנו כואבים את האובדן הקשא מנשוא שחוו ולעולם לא נשכח", אומר ראש העיר חיים ברוידא.

תושבי העיר המעוניינים לאתר את מיקום הרחוב בו מונצח יקירם, מוזמנים לפנות למוקד העירוני בו מרוכזות הכתובות בהתאם לשמות החללים.

ברוידא מספר כי הוא נולד בעיר ומכיר את רוב הנופלים אישית. "לפני שלוש שנים, החלטתי שאני לוקח את רחוב אחוזה שזה הרחוב הראשי ברעננה, ואת הרחובות שחוצים אותו, ואנחנו משנים את כל שמות הרחובות לשמות 263 חללים שנפלו אצלנו בעיר".

רחוב על שם חללי צה"ל תושבי רעננה לכבוד יום הזיכרון (צילום: דוברות עיריית רעננה)
צילום: דוברות עיריית רעננה

שמו של הרחוב הראשי הוחלף בשמו של של רב סרן רועי קליין, תושב העיר, שקיבל את עיטור העוז לאחר שקפץ על רימון כדי להציל את חייליו במהלך מלחמת לבנון השנייה.

ציפי שועלי, שאחיה בני קצין, נהרג במלחמת יום כיפור, מספרת שנושא ההנצחה חשוב מאוד למשפחות. "חשוב לנו שלא ישכחו את שמם. ההנצחה היום זה עבור העם שלא ידע את יוסף. אלו שלא מכירים ולא יודעים ולא בדיוק באים לטקסים לשמוע את כל הרשימות של כל הנופלים.  אני יודעת שאבא שלי רק רצה להנציח  את אחי שנפל במלחמת יום כיפור".

אביה של שועלי הנציח את אחיה בכתיבת ספר תורה, ולאחר מכן גם הקים בית כנסת. "גם אחי הגדול ממשיך להנציח אותו בערבי זיכרון ויום הזיכרון שלו, אנשים צריכים את ההנצחה בשביל שירגישו שלא שוכחים את הנופלים".

רחוב על שם חללי צה"ל תושבי רעננה לכבוד יום הזיכרון (צילום: דוברות עיריית רעננה)
צילום: דוברות עיריית רעננה

שועלי מתרגשת מהצעד של העירייה. "המשפחה מחפשת באיזה רחוב כתוב שמה של הנופל ואחרים עוברים וקוראים את השמות, ורואים בן כמה הוא היה וזה מעורר אותם אולי לחפש את הסיפור מאחורי אותו נופל וככה זוכרים את שמם, את אלו שתרמו את גופם ונפשם בשביל המדינה שלנו. בנימין קצין, בני קצין קראנו לו. הוא היה קצין אגם של חטיבת 188 ונפל בגולן. בן 27 וחצי במותו. נפל בטנק הפיקוד יחד עם אלוף משנה שהיה מח"ט של החטיבה. החטיבה הזו נכתשה במלחמת יום כיפור".

ברוידא, שבעצמו נפצע במלחמת לבנון השנייה, חש חובה לזכור את מי שאינם עוד. "אנחנו מדינה חזקה מאוד עם דמוקרטיה וצבא אדיר. אנחנו מחויבים לכל הנופלים לחזור ולהיות מאחודים ולאחד את כל החברה הישראלית. אין לנו שום יכולת להגיע להישגים אם אנחנו לא נהיה מאוחדים ונבין שאין לנו ארץ אחרת".