מאות נוסעים ברכבת ישראל שהחנו את כלי רכביהם בחניות של תחנות הרכבת, נדהמו באחרונה לגלות שכנופיות של גנבים המשתייכים לארגוני פשיעה גנבו להם את הממימרים הקטליטיים מכלי הרכב, שעלותם נאמדת באלפי שקלים.

"אשתי חזרה מתל אביב לחניון של תחנת הרכבת בבאר שבע", מספר יזהר ארביב, תושב העיר. "כשניסתה להניע את הרכב היא שמעה משהו מוזר מאוד. רעש של קרטוע, כמו של משאית. היא התקשרה אליי בבהלה והגעתי למקום", הוא משחזר.

"בדקתי את המכונית, ירדתי מתחתיה וראיתי שניסרו את הממיר הקטליטי. גנבים ניצלו את זה שנוסעים משאירים את הרכב בחניון, ונוסעים ברכב, ומגיעים במהלך היום וגונבים ממירים. תחושה קשה מאוד של חוסר ביטחון".

גם לליאור מנהריה זה קרה. גנבים חתכו את הממיר הקטליטי של מכוניתו בעת שנסע לתל אביב. "נכנסתי למכונית וכשהנעתי אותה ושמעתי צליל של דחפור. ירדתי מתחת למכונית וראיתי שגנבו את הממיר. זה נזק של 2,000 שקלים במקרה הטוב, במקרה הגרוע כבר דרשו ממני סכום של 4,500 שקלים על ממיר חדש", ציין ליאור בעצב.  "יש תחושה של הפקרות. שאין לנו ביטחון בשום מקום. אתה משלם 40 שקלים לכרטיס רכבת, וחוטף נזק של אלפי שקלים, בגלל שגנבים במדינה הזו עושים מה שבא להם".

ל'מאקו' נודע כי בחודשים האחרונים מאות ממירים של כלי רכב של נוסעים שנסעו ברכבת נגנבו מחניוני הרכבת ברחבי ישראל. הגניבות מתרחשות בעיר בשעות הצהרים, הערב והלילה, כשהגנבים יודעים בדיוק את שעות הסיור של המאבטחים ברכבת וניידות המשטרה המפטרלות לעיתים רחוקות בחניונים.

הגניבות מתבצעות בעיקר בחניונים של תחנות הרכב בנגב, בצפון, ולעיתים בתחנות באזור השפלה.

מדובר בתעשייה המגלגלת מאות מיליוני שקלים בשנה. הממיר מכיל פלדיום- חומר יקר ביותר שנועד בעיקר לטיפולי שיניים. מחירו של ממיר חדש שנגנב נע ביום כיום בין 5,000 ל-7,000 שקלים. ממיר משופץ או יד שנייה במקרה הטוב יעלה בין 1,500 ל-2,500 שקלים.

בעקבות גל הגניבות מאבטחי הרכבת תגברו את הסיורים סביב החניונים ברחבי הארץ בסיוע משטרת ישראל, ובכמה מקרים נתפסו על חם הגנבים. אבל העבריינים לא מרפים ומי שמשלם את המחיר הם נוסעי הרכבת.