זו הייתה רשת הברחת שעוני יוקרה מהמתוחכמים שפעלה אי פעם בישראל. בראש הרשת עמדו סוכן תכשיטי יוקרה תושב סביון, אבי קורן, וחברו תושב ראשון לציון שסייע להוציא לפועל את ההברחות.

מדובר בשעונים יוקרתיים בשווי של 6.1 מיליון שקל,שנמכרו בין השאר בכירי הסלבס ושחקני הכדורגל בישראל. קורן ושותפו העלימו בדרך זו מס של כ-1.04 מיליון שקלים. בנוסף חמק קורן, לפי האישום, מתשלום מס הכנסה של 2.3 מיליון שקלים.

במשך כשמונה חודשים רשת ההברחה פעלה כמו שעון שיווצרי. אחת המבריחות ש', תושבת נתניה נהגה לטוס לדובאי, הונג קונג, אמסטרדם, פריז, ניו-יורק, בריסל, דרך עמאן שבירדן מבלי להצהיר על השעונים. היא שימשה בלדרית של הרשת, והבריחה את השעונים היוקרתיים לארץ בסיוע אדם נוסף.

עובדי רשות המיסים בנתב"ג עקבו אחר חברי הרשת במשך כמה חודשים, כולל בפיסבוק של כמה מהם שפרסמו שעוני יוקרה, מה שסייע להם להבין שמדובר בהברחות. ש' נהגה במרבית הפעמים להחביא את התכשיטים והשעונים על גופה.

באחד המקרים ש' עברה במסלול הירוק בנתב"ג ונדרשה לעבור בדיקה. במזוודה שלה ועל גופה נתפסו ארבעה שעוני יוקרה בשווי של 1.9 מיליון שקל. מדובר בשעונים מסוג 'פטק פיליפ' משובץ יהלומים וזהב בשווי של 1.2 מיליון שקל, 'אודמר פיגה' בשווי של 178 אלף שקל, שעון 'פטק פיליפ' רגיל בשווי של 195 אלף שקל, ו'רולקס סקי דולר' בשווי של 138 אלף שקל. על גופו של הבלדר הנוסף נתפס שעון רולקס.

מרבית השעונים שהוברחו הם מסוג רולקס לנשים וגברים מהדגמים: דייטונה, רוז גולד, דידיט זהב לבן, דייטונה רוז גולד, סקיוודור, דייטונה ריינבו, ששוויים נע בין 60 אלף שקלים ועד 212 אלף שקלים. שעונים נוספים שהוברחו היו בין השאר פטק פיליפ משובץ בשווי של 700 אלף שקל, ושלושה שעוני רי'צארד מיל בשווי כולל של 1.7 מיליון שקל. עשרות השעונים שהוברחו נמכרו בארץ ובחו"ל, כשסוכן התכשיטים והשעונים גורף לכיסו מיליוני שקלים.

 

 
 
 


בין הלקוחות שלו היו הדוגמנית רוסלנה רודינה, הזמר עומר אדם, שחקן הכדורגל אלירן עטר, שחקן הכדורגל רמי גרשון, מנהל מכבי ת"א, ברק יצחקי, ציון ברוך, אנשי עסקים ומיליונרים. הסלבס והעשירים משמשים עדי תביעה בתיק ואמורים להעיד בו. בסך הכול יש 126 עדים.

רשות המיסים הגישה כתב אישום סוכן התכשיטים, הבלדרית ש', ואדם נוסף לבית המשפט המחוזח מרכז בגין עבירת של הברחת טובין בנסיבות מחמירות והטעיית פקיד מכס והלבנת הון.

לקורן מיוחסות בנוסף עבירות של הלבנת הון, כאשר בחלק מהכספים שעליהם לא שילם לכאורה מס הוא רכש שתי מכוניות פורשה בשווי כולל של כחצי מיליון שקלים, שעוקלו על ידי רשות המיסים.

עו"ד רני שורץ המייצג את הנאשם אבי קורן מסר בתגובה: "אנחנו לומדים בימים אלו את כתב האישום. כבר מהרושם הראשוני ברור לגמרי שמדובר בניפוח של החשדות וזה בא לידי ביטוי בסכומים מנופחים ובכמות סחורה מנופחת וגדולה יותר שמעולם לא נתפסה ואין כל ראיות שהיתה בשליטתו או בחזקתו של מר קורן. יש בכתב האישום עירוב של שני עניינים: עניין אחד קשור בכלל בעלייתו של אבי קורן ארצה. במסגרת עלייתו ארצה מותר להביא סחורה שהיא פרטית  ואישית שנצברו לאורך השנים שמקומם לא צריך להיות בכתב האישום. לגבי יתר הדברים מדובר בניפוח של הסכומים והכמויות. אנחנו לומדים את כתב האישום ונגיב בבית המשפט. אני מאמין שהפרשה תסתיים, בקרוב במהרה ובאופן שיאפשר לאבי לחזור לעסקיו ולחייו בהקדם".