הסיפור שמסעיר את עולם ההייטק. בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב הטיל עיקולים זמניים על אופציות בסכום גדול של עובדת הייטק בכירה, אחרי שזאת מכרה בסתר אופציות משותפות בסך 1.7 מיליון שקלים וסירבה להתחלק בהן עם הגרוש שלה.

בני זוג שהתגרשו לאחרונה, חתמו על הסכם גירושין לפיו חלק מהאופציות שהוקצו לאישה מחברת ההייטק שבה היא עובדת יחולקו שווה בשווה עם הגבר בעת מימושן. אלא שלטענת הגבר, האישה מימשה בסתר יותר מ-150 אלף אופציות משותפות ושלשלה לכיסה כ-1.7 מיליון שקלים. סכום שהיא הסתירה ממנו.

הגבר שכר את שרותיה של עו"ד חוה קליין, שהגישה בשמו בקשה למתן צו עיקול זמני על רכושה של האישה, עד לסכום של שני מיליון שקלים. עוד ביקשה עו"ד קליין להטיל עיקול זמני על כלל האופציות שנותרו על שמה של האישה בחברה, כולל אלו שלא שייכות לבעל.

שופטת בית המשפט השלום, הרשמת עינת גלעד משולם, נעתרה לבקשה שהוגשה בשמו של הגבר. בן השאר אחרי שקיבל את הנימוקים במסגרתם טענה עו"ד קליין, כי מאזן הנוחות נוטה לטובת הגבר. זאת מכיוון שעל פי בית המשפט הנזק שעלול להיגרם לאישה מאי מימוש האופציות שבחזקתה עד לבירור הסכסוך לעומקו, מתגמד לעומת הנזק שהאישה כבר גרמה לגבר במימוש האופציות במיליוני שקלים, השייכות גם לו והכסף שקיבלה בתמורה נעלם.

"מעשי המשיבה מעלים חשש כבד, כי היא תנצל את פרק הזמן עד למתן פסק הדין לשם העלמת התמורה שהבריחה עד כה, בפרט כשלא העבירה לחברה הוראה בלתי חוזרת בדבר זכויות המבקש באופציות", טענה עו"ד קליין.

עו"ד קליין הוסיפה, כי חששותיה מבוססים על דפוס פעולה של האישה. לטענתה, מיד לאחר שהתגלע הקרע בין בני הזוג, ועוד בטרם נחתם הסכם הגירושים, העבירה האישה מחשבונם המשותף של בני הזוג סכום של כ-200 אלף שקלים לחשבונו של סבה.

עו"ד חוה קליין (צילום: שי קדם,  יח"צ)
עו"ד חוה קליין | צילום: שי קדם, יח"צ

מנגד טענה האישה כי מימשה אך ורק אופציות שזכויותיהן שייכות רק לה, וכי ממילא אינה יכולה להבריח רכוש השייך לה. עוד טענה, כי בקשתו של הגבר הוגשה בחוסר תום לב במטרה להתעמר בה במסגרת הגירושין. בנוסף טענה האישה, כי עיקול בסך 2 מיליון שקלים בחשבון הבנק ישתק את חייה ואת חיי ילדיהם, שכן מדובר בהגבלת חשבון עו"ש, ממנו הם מתקיימים ביום-יום.

באשר למתן צו עיקול ברישום על כל האופציות שלה, טענה האישה שזה עלול לשלול ממנה את האפשרות להתקדם בחברה שבה היא עובדת ואף למנוע ממנה מלרכוש או לממש אופציות שהובשלו לאחר מועד הגירושים.

הרשמת עינת גלעד משולם ציינה בהחלטה שלה כי לא מצאה חוסר תום לב בהתנהלות הגבר. מתן צו עיקול זמני על האופציות הרשומות כולן כיום על שם האישה לא יסב לה נזק משמעותי ויבטיח כי לא יוברחו עוד אופציות מהבעל וניתן יהיה להיפרע מחובה של האישה לבעל.