ד', עובד חברת החשמל, היה חייב לפני 21 שנה כ-16.5  אלף שקל למועצה המקומית בישוב חורפיש. הרשות המקומית הגישה נגדו תביעה אזרחית לבית המשפט בה הוא נדרש להסדיר את חובו. לאחר משא מתן ממושך ד' שילם סכום של 13,300 שקלים ובכך סגר את חובו הוא קיבל אישור מהמועצה.

אלא ששלושה שבועות לאחר מכן עו"ד מטעם המועצה פתח נגדו תיק הוצאה לפועל מבלי שידע על כך שהעיניין כבר הוסדר, והוטלו עליו הגבלות שונות: הוא הפך ללקוח מוגבל בבנק, הוגבל בשימוש בכרטיסי אשראי, חידוש דרכון ועיכוב יציאה מהארץ.

ד', היה בהלם ופנה בבהילות למועצה לבטל את ההגבלות שכן הוא מחזיק בידו אישור על תשלום החוב. "נקיטת הצעדים שלכם כלפיי גורמת לי לכאב ראש ועוגמת נפש ולפגיעה בשמי הטוב ובכבודי", טען ד' במכתב ששיגר למועצה.

במכתב תגובה ציין גזבר המועצה המועצה כי ד' אכן שילם את חובו והבטיח לברר העניין מול  אותו עו"ד החיצוני שעמו בנוגע לגביית חובות של תושבים. הגזבר אף   התנצל על אי הנוחות שנגרמה לו והביע את תקוותו שהנושא ייפתר בהקדם.

אבל זה לא הניח את דעתו. הוא שיגר שוב מכתב למועצה בו דרש לבטל את כל ההגבלות וצו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצאו נגדו, למרות ששילם את החוב. "הייתי בטוח שהעניין הוסדר והכול בסדר כי לא קיבלתי יותר תשובה מהמועצה", טען.

כמה ימים לאחר מכן ד' הגיע לנתב"ג בדרכו לשבוע השתלמות במסגרת עבודתו בחברת החשמל. אחרי שעבד את הצ'ק אין בדרכו לביקורת הדרכונים הא נחרד לגלות שיש נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ על החוב שכבר שילם.

"אמרו לי שאני לא יכול לצאת מהארץ כי יש נגדי צו. כשביררתי על מה מדובר נדהמתי לגלות שזה קשור לחוב ששילמתי למועצה. במקום לצאת להשתלמות מקצועית ביוון עם החברים שלי לעבודה- חזרתי הביתה. הושפלתי בפני החברים שלי לעבודה", טען ד' בתביעה שהגיש נגד מועצת חורפיש לבית המשפט השלום בקריות, "לא ידעתי שעדיין יש נגדי צו עיכוב יציאה מהארץ. שילמתי את החוב והם היו אמורים לבטל אותו מזמן".

לטענתו, מדובר במחדל ורשלנות חמורים מאוד שגרמו לפגיעה בשמו טוב ומנע ממנו לטוס להשתלמות בחו"ל. לדבריו, הוא פנה למועצה שוב לסגור את תיק ההוצאה לפועל נגדו, ואת צו העיכוב אבל משזו לא השיבה לו, הוא פנה לראש ההוצאה לפועל שנעתר לבקשתו. הוא תבע פיצוי של 100 אלף שקל.

המועצה טענה בכתב ההגנה כי ד' לא סילק את מלוא חובו בגלל שהיה חייב שכר טרחה לעו"ד שפעל מטעמה לגביית החוב. לדבריה, ד' ידע שיש נגדו תיק הוצאה לפועל וצו עיכוב יציאה מהארץ אבל הוא אשם בכך שלא ביטל אותו בפנייה לעו"ד החיצוני שהופעל מטעמה. עוד טענה המועצה, כי ד' לא זכאי לשום פיצוי מכיוון שהוא יצא כשיש נגדו צו ובכל זאת ניסה לטוס לחו"ל בכוונה להוציא ממנה כספים שלא כדין.

השופטת פנינה לוקיץ שדנה בתביעה, לא קיבלה את עמדת המועצוה קבעה בפסק הדין כי המועצה תפצה את ד' ב-21 אלף שקלים.