עשרות אלפי ישראלים נקלעו בשנים האחרונות לקשיים כלכליים ובלית ברירה נאלצו לפתוח בהליכים של פשיטת רגל. פשיטת רגל זה אמנם לא נעים, אבל בהחלט לא סוף העולם, ואנשים לא בהכרח עוברים לחיות ברחוב בעקבותיה. אלא שחברות לא מעטות, ואפילו כמה בנקים, מתייחסים לפושטי רגל כאילו הם סיכון מקצועי גדול מדי, מסרבים לאפשר להם לפתוח חשבונות בנק או לתת להם שירותים מחשש לא יחזיר את חובם, ואפילו כופים עליהם להיות ביתרת זכות ולא בחובה.

 עוד ב-mako כסף:

לדוגמא - א', תושב מרכז הארץ שפתח באחרונה בהליכי פשיטת רגל ומונה לו מנהל מיוחד שמשמש ככונס נכסים מטעם המדינה, פנה לשירות הלקוחות של חברת הוט וביקש להתחבר לשירותי הטלוויזיה בכבלים. לתדהמתו של א', החברה סירבה לרשום אותו כמנוי מאחר ובמחשבי החברה הופיעה התראה על כך שהוא פושט רגל.

אין תמונה
"הוט היא מונופול בשידורי הטלוויזיה בכבלים"

א' לא היה מוכן להשלים עם הסירוב ויצא למאבק. הוא שכר את שירותיו של עו"ד צבי וישנגרד, שהגיש בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה לאפשר לא' להתחבר לשירותי הטלוויזיה של "הוט". וישנגרד טען כי מדובר במוצר צריכה בסיסי, וכי ההחלטה למנוע ממנו את השירות אינה חוקית. לדבריו, חברת הוט היא מונופול בשידורי הטלוויזיה בכבלים, כך שלמרשו אין אפשרות לקבל שירות מחברה אחרת. עוד נטען כי בצו הכינוס נגד א' נאמר במפורש כי החייב רשאי לחתום על הרשאה לחיוב חשבון, כך שאין כל סיבה של ממש לסירובה של "הוט".

עו''ד צבי וישנגרד (יח``צ: אבי מהצרי,  יחסי ציבור )
עו"ד צבי וישנגרד | יח``צ: אבי מהצרי, יחסי ציבור

המנהל המיוחד לכינוס נכסיו של א', לעומת זאת, התנגד לבקשתו לחייב את הוט לספק שירות לא', בנימוק שלא ניתן לחייב חברות לספק שירות לאדם חדל פירעון, ושלא מדובר במוצר בסיסי שכן הוא יכול לצפות בשידורי טלוויזיה באמצעות ממיר של "עידן" מבלי לשלם תשלום חודשי. "שירות זה נועד לאנשים שאין ידם משגת, או שאין ברצונם לשלם עבור שירותי תחנות כבלים", ציין. חברת הוט העדיפה שלא לנצל את זכותה להגיב והשאירה את ההחלטה בעניין לבית המשפט.

בצעד מפתיע, השופטת חנה פלינר החליטה לקבל את עמדתו של עו"ד וישנגרד, ולחייב את הוט לחבר את א' לשירותיה: "ככל שמדובר בחיוב חודשי סביר, ותוך בחינת יתר הוצאות החייב והתנהלותו הכלכלית, אין מקום למנוע ממנו את השירות בהעדר תגובה מנומקת ומבוססת מטעם 'הוט'", נימקה. עו"ד וישנגרד ציין כי מדובר בהחלטה חשובה שתאפשר לאנשים שנקלעו לבעיה דומה שלא לוותר במאבקים נגד חברות ולפנות לערכאות משפטיות.

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il