בינואר אשתקד פורסם כי אליהו במברון תושב אשדוד בן 60, חרט במקצועו, נעצר לאחר ששכר מבנה תעשייה גדול באזור התעשייה בערד ועל פי החשד ייבא לארץ מכונות מיוחדות להטבעת מטבעות שנועדו בן השאר לייצר מטבעות של חמישה שקלים, כאשר עלות כל מטבע היא 90 אגורות בלבד, והם נמכרו תמורת שניים וחצי שקלים.

המשטרה הערכה כי עד המעצר הוא הספיק לייצר כמה עשרות אלפי מטבעות שכבר ממלאות את הקופות בפיצוציות, בשווקים ואצל נהגי מוניות. על פי החשד המטבעות הוזמנו על ידי עבריין שאת שמו חשש החרט לחשוף בפני החוקרים. בנוסף, הוא נעזר בחייל משוחרר, אף הוא מאשדוד, שסייע לו בהפצת המטבעות, ואף רשם את העסק על שמו והשקיע מכיסו 100 אלף שקלים.

"מומחה של בנק ישראל לא הצליח בין המטבע המזויף למקורי", ציין חוקר ביחידת ההונאה של משטרת המחוזי הדרומי שחקרה את הפרשה, "מדובר בזיוף באיכות גבוהה שלא נתקלנו בו קודם לכן בישראל".

חוקרי יחידת ההונאה שקיבלו מידע מודיעיני על המפעל הפירטי לייצור מטבעות של חמישה שקלים פשטו לפני כשנה על המקום ומצאו בו כ-3,000 מטבעות חמישה שקלים מזויפים בשקיות מוכנים למכירה.

מי שהפליל את במברון בסופו של דבר היה החייל וכתב אישום נגד שניהם הוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. במברון חתם על הסדר טיעון לפיו הוא הודה בעבירות של זיוף מטבע ומעשים ומחדלים במרמה לפי חוק פשיטת רגל.

מתברר, כי בנוסף לזיוף, בעת שהיה פושט רגל, הוא רכש גי'פ  ב.מ.וו חדשה אותה רשם על שם אשתו ולאחר מכן רשם את הג'יפ על שם חברו הטוב כדי שרשות המיסים והמשטרה לא יעלו על ההונאה שלו ויעקלו את הג'יפ שעלותו הסתכמה במאות אלפי שקלים.

נגד במברון הוגש כתב אישום לבית משפט המחוזי בבאר שבע והוא נדון ל-22 חודשי מאסר בפועל. בנוסף, בנק ישראל באמצעות פרקליטות מחוז הדרום תובעת מבמברון לשלם לקופת המדינה כחצי מיליון שקל על הנזקים בגין פגיעה בזכויות יוצרים.