במשרד להגנת הסביבה ובמשטרה הירוקה כבר ראו לא מעט מקרים בהם חברות זיהמו את הסביבה, אולם נראה שהמקרה האחרון גרם גם לאנשי המקצוע הוותיקים לאבד את העשתונות.

בדיווח חריג שנוסח באופן חריף פורסם כי "לאחר שבועות של פעילות סמויה, המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ביצעה פעילות אכיפה מול תחנת מעבר פיראטית לפסולת בניין באשקלון".

מי שהפעיל את תחנת המעבר היו חברת ליאב מל"א, שבדיוק באותו השבוע יצאה בפרסום נרחב לגיוס לקוחות מתחום פינוי הפסולת תחת הסיסמה: "אל תהיה פיראט", במטרה למנוע זיהום סביבתי ולהעלות את המודעות.

בקמפיין שהשיקו השבוע, פרסמה החברה כי "חברת ליאב מל"ה נאבקת יחד איתך בהשלכת פסולת באתרים פיראטיים ולא חוקיים, אשר מזהמים את הסביבה והורסים את הכדור שלנו. כאשר בונים -מפנים רק לאתרים מורשים עם חברה מקצועית המתמחה בפינוי פסולת בניין".

בחברה שמתמחה, על פי האתר הרשמי שלה, ב -"הריסת מבנים, טיפול ופינוי פסולת על ידי אנשי מקצוע מנוסים ואדיבים". מצוין כי הם פועלים "בהתאם לתקנות המחמירות ביותר מצד המשרד לאיכות הסביבה".  רק שלטענת המשרד לאיכות הסביבה, החברה לא פעלה כפי שהיא מציגה את עצמה, והפעילה אתר פיראטי לפינוי פסולת.

במסגרת הפעילות של המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, הוחרמו שתי משאיות ושופל ששימשו לביצוע העבירות לכאורה. בנוסף, עוכבו ונחקרו באזהרה שלושה חשודים, ונפתח תיק חקירה.

על פי החשד, האתר שימש כתחנה פיראטית לפסולת בניין שפעלה מספר חודשים. בעקבות השלכת הפסולת, חלק מפסולת הבניין יצאה לרשות הרבים בשטח פתוח. לאור פעילות המשטרה הירוקה, השלכת פסולת הבניין הלא חוקית באתר הופסקה.

יצחק בן דוד (בנדה), סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה במשרד להגנת הסביבה ציין בחריפות כי משרדו פתח תיק חקירה מול מה שהגדיר כ"עבריינים הסביבתיים". והוסיף כי "המשרד ימשיך להילחם בהשלכות פסולת לא חוקיות, שמזהמות את הסביבה ומסכנות את הציבור".