שלושה תושבי אשדוד כבני 35 ותושב בת ים כבן 32, גנבו במשך כמה שבועות מיליוני שקלים מכספומטים, כשהם משתמשים בקודים סודיים של לקוחות ומשכו כך את כספם.

"הם השתמשו באמצעים טכנולוגים משוכללים ביותר, שלא היו בעבר, במטרה לצלם את הקוד הסודי של כרטיס האשראי, כדי שיוכלו לאחר מכן לשכפל כרטיס ולמשוך כספים באמצעות הקוד", ציין מפקד יחידת ההונאה במשטרת המחוז הדרומי, רפ"ק רונן עמרם, "זו הכנופיה הכי מתוחכמת שפעלה בישראל".

חברי הכנופיה נהגו להתקין מצלמות נסתרות במכשירי הכספומטים של סניפי הבנקים באזור השפלה והמרכז (יבנה, ראשון לציון, גדרה, לוד בת ים, חולון, רמת גן), בלכיש (אשדוד ואשקלון), ואפילו בצפון (עפולה), אשר תעדו הלקוחות מושכים כספים וכן את הקודים שהקישו על מקלדות הכספומטים. בניגוד לכנופיות שפעלו בעבר, חברי הכנופיה הזו הצמידו והדביקו את קורא שפתיים עם מצלמה בצורה חזקה מבלי שאפשר יהיה לגלות אותו, והוא העתיק את נתוני פס המגנטי שעל גבי כרטיס האשראי.

"בכל מצלמה ומכשיר שהם השתילו בכספומט של סניף בנק, הם העתיקו פרטיהם של כרטיסי אשראי של עשרות אזרחים תמימים" הסביר רפ"ק עמרם, "אנחנו בודקים אם הם סחרו בנתונים של הלקוחות מעבר למשיכות הכספים שביצעו".

את פרטי הכרטיסים והקודים הסודיים הם העתיקו לכרטיסי פלסטיק, והחלו למשוך כספים מסניפי בנקים. הסכומים נעו בין 2,000 ועד ל-5,000 שקל לכל משיכה.

"הם היו בודקים את סכום המשיכה היומי שיש ללקוח שאת כרטיסו זייפו, ומשכו כספים מחשבונו. הלקוח גילה רק אחרי כמה ימים שנמשכו כספים מהחשבון שלו. אם זה באמצעות שיחות טלפון מפקיד הבנק שהבחין בחריגה או כשהם בדקו יתרת חשבון וגילו שעקצו אותם", הסבירו גורמים במשטרה.


באחד המקרים הם משכו בשלוש דקות כ-50 אלף שקל מכרטיסי אשראי של לקוחות בסניף בנק מסוים בחולון.
ראש כנופיית הכספומטים משך למעלה מחצי מיליון שקל מסניפי בנק שונים. שלושת חבריו האחרים ביצעו עשרות משיכות וגרפו מעל מיליון שקל לכיסיהם.

חוקרי יחידת ההונאה במשטרת המחוז הדרומי עקבו אחרי חברי הכנופיה במשך שבועות ארוכים. לפני כשבועיים נעצרו ארבעה חשודים. בחיפוש בביתו של אחד מהם נמצאה מעבדה שלמה באחד החדרים ובה ציוד טכנולוגי משוכלל להעתקת כרטיסי אשראי, רכיבים אלקטרונים, כרטיסי פלסטיק והתקנים מיוחדים שהוכנסו לתוך הכספומטים.

שלושת החשודים האחרים נתפסו על חם ליד סניף בנק בראשון לציון כשהם יושבים במכונית מפוארת ויוקרתית. במכונית תפסו החוקרים מחשב, עשרה כרטיסי אשראי מזויפים, תיקיות עם הקודים של הכרטיסים שתעדו במצלמות, וציוד אלקטרוני.

פקד לירן פרג' (צילום: דוברות המשטרה)
פקד לירן פרג' | צילום: דוברות המשטרה

בחקירתם שלושה חשודים שמרו על זכות השתיקה ורק אחד מהם בשלב מסוים קשר עצמו ואת חבריו לפרשה.
התובעת, פקד לירן פרג' מחטיבת התביעות במשטרת ישראל הגישה כתב אישום ארוך נגד הארבעה לבית משפט השלום באשקלון. מדובר על כ-55 אישומים בעבירות של שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ושימוש ברכיב חיוני או מסירתו לאחר כדי להונות בנסיבות מחמירות וזיוף בנסיבות מחמירות.

"רצף המקרים המתועד בכתב האישום, כמו גם התחכום השיטתיות וההיקף מעידים על תעוזתם הרבה של המעורבים, כאשר גם בעת מעצרם, נתפס ברשותם ציוד רב המשמש לזיוף והעתקת כרטיסי אשראי וכן מספר רב של כרטיסים מזויפים בהם נעשו שימושים", מסרה פקד פרג'. "הוגשה בקשה למעצרם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם".

הבנקים, שהבינו שמדובר בעוקץ, זיכו את חשבונות הלקוחות, ובכוונתם להגיש תביעות אזרחיות נגד חברי הכנופיה.