תושב נתניה שרכש מכונית  מחברת ליסינג וגילה שהקילומטרז' זויף בעשרות אלפי קילומטרים יקבל פיצוי של 32 אלף שקל.

ב' ביקש לרכוש מחברת ליסינג "פולקסווגן פסאט" שנת 2012. הוא מסר לחברה את מכוניתו הישנה, הוסיף 47 אלף שקלים וקיבל מכונית שעל פי המסמכים נסעה 133 אלף קילומטרים.

יומיים לאחר הרכישה ניגש ב' למוסך כדי לבצע תיקונים קטנים במכונית. בעל המוסך שבדק את המכונית גילה, כי הקילומטרז' במכונית זויף ולמעשה המכונית נסעה 189 אלף ק"מ, מה שאמור היה להוריד את ערכה באלפי שקלים.

לאחר שבעל חברת הליסינג סרב להעניק החזר כספי, פנה ב' לבית המשפט לתביעות קטנות בנתניה. הבעלים טען בבית המשפט כי הזייפן האמיתי הוא למעשה הבעלים הקודם של הרכב. הוא סידר אותנו", טען, "גם אנחנו נפלו קורבן  לנוכל שמכר לנו את הרכב הזה. הרי לא הגיוני שנעשה כמעט 100 אלף ק"מ כשהרכב נמצא במגרש שלנו".

הרשמת מרי יפעתי שדנה בתביעה החליטה לקבל אותה ולחייב את בעל חברת הליסינג לשלם ל-ב'  סכום של 31,826 שקל ועוד 700 שקל הוצאות משפט.

_OBJ

בפסק הדין ציינה הרשמת, כי אין מחלוקת בין הצדדים שהקילומטרז'  (מד הקילומטרים) במכונית זויף וכי למעשה על חברת הליסינג לשאת באחריות על מקרה כזה שכן היה עליה בעת רכישה המכונית לבדוק את הנושא.

הרשמת מתחת ביקורת נוקבת על חברת הליסינג שהיא בעצמה לא בדקה את מד הקילומטרים במעמד הרכישה מהלקוח הקודם של המכונית.

רוצים לא ליפול קורבן בעצמכם? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתחמק ממקרים דומים:

  • בקשו בדיקה מקיפה מחברת ההשכרה או הליסינג של כלי הרכב ודרשו דו"ח בדיקה חתום.
  • לכו עם המכונית לבדיקה נוספת במוסך מורשה כדי לבדוק את מד הקילומטרז' והאם המנוע מקורי
  • דרשו בהסכם המכירה אחריות של עד שנה לפחות למקרה שיתגלו ליקויים משמעותיים שלא נמצאו בבדיקות כך שתוכלו לקבל תיקונים על חשבון החברה.
  • בכל מקרה, מומלץ לרכוש מכונית שנמצאת עדיין תחת אחריות של היבואן.