בעוד מספר ימים בג"צ יצטרך להחליט לאן פונה עתידם של המחאות בשכונת מגוריו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הידועות בשם מחאת פתח תקווה. זה כבר כמעט 3 שנים שבכל מוצאי שבת מתאספים עשרות אזרחים להפגין כנגד מנדלבליט והתמהמהותו" בעניין החשדות כלפי ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

מלבד מנדלבליט והמפגינים יש עוד צד בסיפור- תושבי השכונה. לטענתם, 3 השנים האחרונות הן סיוט שלא נגמר ושמו להם למטרה שהשנה הקרוב תהיה השנה בה ישוב השקט לשכונתם. "זה מזמן חצה את כל גבולות הטעם הטוב", מספר חגי תושב השכונה בשיחה עם mako, "אני בכלל לא חושב שיש פה קשר לימין ושמאל, מדובר אנשים שפשוט מכורים לאנרכיה. גם אם אהוד ברק היה ראש ממשלה היום, היה להם קשה לשבת בבית ולא לעשות כלום. הם פשוט רוצים לעשות רעש".

בתקופה האחרונה תושבי השכונה טוענים כי חלה עליית מדרגה בהתנהגות הבוטה של המפגינים, כאשר מלבד הקללות הרגילות שמופנות כלפי נתניהו ומנדלבליט, גם התושבים עצמם זוכים למטר קללות על בסיס קבוע. זה קורה, בין השאר, מהסיבה שההפגנות נדדו בשבועות האחרונים מכיכר גורן לכיכרות קטנים יותר בתוך השכונה.

"אחת השכנות ירדה אליהם ובסך הכל ניסתה להסביר להם שהיא מנסה להרדים את התינוק שלה ושיהיו קצת יותר בשקט", מספר תושב השכונה, "בתגובה הם הגבירו את הצעקות והרעש עם צופר אוויר מול הפנים שלה. והיא בכלל לא אשת ימין, היא הצביעה כחול-לבן. אי אפשר לחשוד בה כאוהדת של נתניהו - היא רק רוצה להרדים את התינוק שלה, אבל זה לא מעניין אותם".

בראיון שהעניק אהוד ברק בשבוע שעבר, הוא טען כי הדיווחים על הפרות הסדר הם הטעייה, וכי המפגינים הם אנשים מבוגרים שבאים להביע את מחאתם בצורה מסודרת. "הרוב אכן מבוגרים", אומר חגי, "אבל באים איתם הרבה מאוד חבר'ה צעירים, וזה מצחיק כי דווקא המבוגרים הם האנרכיסטים יותר, פשוט אנשים שהתחרפנו לגמרי. יכול לעמוד כאן בן אדם בכיכר עם שלט נגד מתווה הגז, אחרי שעתיים הוא יחליף את השלט נגד חקירות הממשלה, וב-10 בלילה הוא יעמוד עם שלט 'די לרצח אחינו האתיופים'. זה דברים שקרו".

בוויכוח על צדקת המחאה, תושבי השכונה מבקשים להדגיש שגם הם צד פה כי הם עוברים תקופה קשה, חלקם עם תינוקות וילדים קטנים שניזוקים מהרעש. אבל הרעש שהמחאה מייצרת הוא לא הכל. בתקופה האחרונה התושבים מרגישים כי האווירה הפכה לטעונה יותר. "ביום שישי כשהוא מנסה ללכת לבית כנסת, המשטרה עוברת בפחים לחפש שלא הניחו משהו. השכונה נראית כמו ציר בדרום לבנון. הם מסתכלים על הגגות והמכוניות באזור לבדוק שלא יבוא מישהו לתקוף אותו".

אחת הדרכים של התושבים לתכנן את סוף השבוע הוא לעקוב אחרי מארגני המחאה ברשתות החברתיות. "כל ערב אני נכנסת לבדוק מה הם מתכננים לנו - אם יהיה צופר אוויר, מגפון או משהו בסגנון, וככה אני יודעת אם אני צריכה לצאת מהבית בערב או לא", מסכמת תושבת השכונה.

מעו"ד גונן בן יצחק, ממובילי המחאה, נמסר בתגובה: "מאז נובמבר 2016 מתקיימת מחאה נגד היועמ"ש ד"ר אביחי מנדלבליט בפתח תקווה. פעולות המחאה נבחנו ואושרו מספר פעמים בבג"צ, כולל בעתירה שהוגשה בשם התושבים. בג"צ קבע כי באיזון בין רצון התושבים להרחקת המחאה מבתיהם והזכות להפגין - חופש המחאה גובר. המחאה מתקיימת תוך התחשבות בתושבים. בשבועות האחרונים הצטרפו מספר גורמים נוספים, חלקם מקיימים מחאה מדי ערב בשעות בהן מותר על פי חוק להקים רעש. עיריית פתח תקווה הפעילה בשבוע האחרון רכב שהסתובב והשמיע מוזיקת טראנס כנגד המוחים - מוזר שתושבי פתח תקווה לא יצאו נגד הפרקטיקה המכוערת הזו שגרמה רעש והוגדרה על ידי בית המשפט המחוזי מרכז (בעתירה שהגשתי ובעקבותיה הודיעה העירייה כי לא תעשה זאת שוב בעתיד) "מעשה מביש". נשמת אפה של הדמוקרטיה היא הזכות להפגין. אם נוטלים את הזכות הזו כי קשה ומרעיש ולא נעים (האם לתושבים סביב כיכר רבין נעים?) אז לא תהיה פה דמוקרטיה. נחיה בשכונות שקטות שלוות ובדיקטטורה".

מעיריית פתח תקווה נמסר בתגובה: "אחרי דחיית העתירות שהעירייה הגישה בנושא לבג"צ, עיריית פתח תקוה הגיעה להסכמה עם צמרת מחוז מרכז של המשטרה, לפיה יורחקו ההפגנות לכיכר גורן ויצומצמו ליום אחד בשבוע - לא יותר משלוש שעות ולא אחרי השעה 22:00. בנוסף, תתאפשר מחאה שקטה של עד חמישה מפגינים ברחוב מייזנר פינת בן גוריון. מתווה זה יביא לאיזון הראוי בין השמירה על זכות המחאה כערך דמוקרטי עליון לבין צמצום ההפרעה לסדר הציבורי. ראש העיר וכל גורמי העירייה הרלוונטיים עוקבים מקרוב אחר המתרחש בכפר גנים ויפעלו ככל שידרש על מנת שהמתווה שהושג אכן ייושם".