ועדת שרים לענייני הצטיידות בממשלה אישרה השבוע את עסקת הצוללות למרות התייקרותה ב-1.2 מיליארד אירו, כמעט פי שניים משווי העסקה המקורי.

הוועדה התכנסה ביום ראשון בערב כדי לאשר את התייקרות העסקה לקראת טקס החתימה החגיגי שצפוי להתקיים מחר במעמד שר הביטחון בני גנץ מול החברה הגרמנית טיסנקרופ. באופן מוזר, בתחילת השבוע קידם גנץ (ונבלם) יחד עם שר החוץ יאיר לפיד הקמת ועדת חקירה לעסקת הצוללות, אולם ההחלטה נדחתה לפחות בשבוע בשל אילוצים פוליטיים.

גורמים בממשלה אמרו לגלובס כי הגרמנים יודעו מראש על כוונת השרים להקים ועדת חקירה לעסקה ולא הביעו התנגדות. בנוסף, בישראל יידעו את הגרמנים כי למרות הרצון לחקור את העסקה, המדינה לא תחזור בה מקיומה ומימושה בהתאם להתחייבותה. עוד נודע כי גם הגרמנים מצדם הסכימו לבחון את נושא הרכש מול ישראל ולסייע בחקירה כאשר הדברים יגיעו לידי חקירה בישראל.

בחודש אוקטובר האחרון ראש הממשלה נפתלי בנט התחייב בפני קנצלרית גרמניה לשעבר אנגלה מרקל כי העסקה תושלם למרות הבדיקות הנערכות בישראל באשר לעסקה וכשירותה. ב-2017 אישר הקבינט הביטחוני בגרמניה מכירת שלוש צוללות חדשות לישראל בעלות של 1.5 מיליארד אירו. בישראל הפכה העסקה להיות מוקד חקירה בתיק 3000 המכונה גם "פרשת הצוללות", שנפתחה ב-2017, ובסיומה פרסמה המשטרה את עמדתה באשר להעמדה לדין של מספר גורמים שעמדו במוקד העסקה.

הכתבה פורסמה לראשונה ב"גלובס"