בנק ישראל הודיע הערב בשעה 17:30 כי הוא מעלה את הריבית במשק הישראלי בחודש ספטמבר בשיעור של 0.25%. העלאת הריבית היא בטווח הערכות האנליסטים שציפו להעלאה של הריבית בשיעור שבין 0.25% עד 0.5% כשחלק גדול מהאנליסטים העריך כי ישנה אפשרות כי הנגיד אף יותיר את הריבית ללא שינוי.

פישר הוא נגיד הבנק הראשון בעולם שביצע העלאת ריבית. בהודעה נכתב כי ההעלאה תורמת לחזרת האינפלציה לתחום היעד ולחיזוק יכולתו של המשק לבסס את ההתאוששות בפעילות תוך תמיכה ביציבות הפיננסית.

עוד נכתב בהודעה, כי העלאת הריבית ב-0.25% מאזנת בין הצורך למתן את האינפלציה והצורך להמשיך ולתמוך בהתאוששות המסתמנת בחודשים האחרונים ובהינתן האבטלה שצפויה להמשיך לעלות בחודשיים הקרובים.

בהודעה מציינים בבנק ישראל כי ריבית הבנקים במשקים המובילים צפויה להישאער ללא שינוי עד סוף השנה ואפילו עד אמצע שנת 2010 "אבל בניגוד למצב במשק הישראלי צפויה במדינות אלה אינפלציה נמוכה השנה ובשנה הבאה".

עוד מציינים בבנק ישראל כי אכן הנתונים לגבי הפעילות הריאלית שנוספו לאחרונה מחזקים את ההערכה כי ישנה תפנית בפעילות "אם כי קיימת אי ודאות רבה לגבי קצב הצמיחה הצפוי".

החלטת הריבית הערב לא היתה פשוטה. מצד אחד, האינפלציה חורגת מתחום היעד של בנק ישראל ויש הקוראים להעלות את הריבית כדי לרסנה. מנגד, העלאת הריבית עלולה להביא לתיסוף בשקל בניגוד גמור לניסיונותיו של בנק ישראל לשמור על שקל חלש יחסית כדי לתמוך בייצוא. בינתיים, פישר עצמו אינו מתבשם מסימני ההתאוששות האחרונים. בסוף השבוע הוא אמר בכנס הכלכלי של ה'פד' בארה"ב, כי "למרות סימני ההתאוששות המעודדים, עדיין מוקדם להכריז על קץ המשבר הכלכלי".

לשיעור הריבית במשק הישראלי חשיבות עליונה למסחר במט"ח משום שהיא קובעת את פער הריביות בין ישראל לארה"ב. בנק ישראל, התערב היום בשוק המט"ח כשרכש היום 60-70 מיליון דולר, וזאת בהמשך לרכישה של 250-300 מיליון דולר בשבוע שעבר. פעיל בשוק אמר היום ל"גלובס", כי "עושה רושם שפישר סימן באופן לא פומבי את רף ה-3.8 שקלים כרף תחתון לדולר".