מייסד WeWork המנכ"ל לשעבר אדם נוימן חוזר לרשימת המיליארדרים של פורבס בזכות ההנפקה הצפויה לחברה דרך מיזוג ספאק מאוחר יותר היום (ה'). לאחר שאיבד את מעמדו כמליארדר עם גניזת התכנית לצאת להנפקה לפני שלוש שנים, מעריכה היום פורבס את שוי המניות בבעלותו בכ- 1.6 מיליארד דולר, עם המיזוג עם חברת BowX Acquisition לפי שווי צפוי של כ-9 מיליארד דולר, שווי הנמוך מזה שגייסה החברה עד כה באופן פרטי: 12.7 מיליארד דולר, ללא רכישות של חוב ועסקאות סקנדרי המוערכים במיליארדים נוספים. עוד מעריכה פורבס כי ניומן מחזיק עוד 200 מיליון דולר בנכסים פיננסיים שיומרו למניות בעת המיזוג.
בימי השיא של החברה, כאשר קרן הענק הסופטבנק הזרימה לה מיליארדי דולרים ו-WeWork התפשטה בעולם בקצב מעורר השתאות, זכתה החברה לשווי של 47 מיליארד דולר. אז גם הוערך חלקו היחסי של נוימן ב-4.1 מיליארד. הפסדי הענק, שהגיעו בשנת לכ-2 מיליארד דולר בשנה, יחד עם הערכת שווי מוגזמת והתנהלות בעייתית, הביאו את החברה לבטל את ההנפקה שלה ב- 2019 ולאחר סכסוך מתמשך עם סופטבנק שהשתלטה על החברה, נאלץ נוימן לעזוב את תפקידו.
גם לאחר המשבר שטלטל את החברה לפני כשלוש שנים, ובמסגרתו נאלץ לפנות את כסא המנכ"ל, נותר נוימן בעל מניות משמעותי בחברה עם כ-7% מכלל המניות אותם הוא מחזיק באמצעות תאגיד. למעשה, נוימן לא נותר מרושש בימים שלאחר עזיבתו את החברה. נוימן ושותפו מיגל מקלבי מכרו מניות בשווי 500 מיליון דולר בעסקאות סקנדרי, ולהערכת פורבס, 400 מיליון דולר מהם הגיעו לידיו של נוימן.
נוסף על כך, בעקבות ההתקוטטות המשפטית בין וויוורק ונוימן לבין המשקיעה סופטבנק, שחזרה בה מעסקת רכישת מניות גדולה, הגיעו הצדדים להסכמה לפיה נוימן ימכור מניות לסופטבנק בהיקף של עד 578 מיליון דולר ובנוסף יקבל פיצוי בהיקף של 106 מיליון דולר. זאת, בנוסף, לדמי קנס על ביטול ההסכם האי תחרות ששולמו לנוימן בהיקף של 139 מיליון דולר.
על פי הדיווחים, נוימן רכש נדל"ן בשווי של כ-100 מיליון דולר, בכלל זה דירות במנהטן, אחוזה בלונג איילנד ומבנה המכונה "בית הגיטרה" בצפון קליפורניה, בהלוואות אותן נטל בהיקף של 97.5 מיליון דולר בימים שלפני נסיון ההנפקה הכושל של החברה ב- 2019. חלק מהנכסים האלה נמכרו מאז.
ככל הנראה, המשבר בין סופטבנק לנוימן הסתיים, כיוון שהאחרון הזמין קבוצה גדולה של עובדי חברה ותיקים לחגוג עמם את רגע ההנפקה במלון במנהטן. האירוע יתקיים ככל הנראה במקביל לאירוע המסורתי הצלצול בפעמון בורסת ניו יורק אותו תוביל צוות ההנהלה הנוכחי של וויוורק. הפיינשל טיימס ציין כי על אף שמניותיו חסומות לתשעה חודשים, העובדים שיהיו נוכחים במסיבה יוכלו למכור כמה ממניותיהם באופן מיידי.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס