במשך שנה חקר כתב ה-BBC את תנאי העבודה של תאילנדים העובדים בישראל. התוצאות מעלות סימני שאלה גדולים לגבי האופן שבו מתנהלים חלק מהחקלאים בישראל.

25 אלף פועלים תאילנדים עובדים בישראל במסגרת הסכם בין שתי המדינות. רבים מהם חייבים לעבוד בשיטות עבודות לא בטוחות ולגור בתנאי מחייה מזוהמים. אחרים עובדים שעות ארוכות, הרבה יותר מהמותר, או שלא מקבלים כסף. וישנם עשרות מקרי מוות לא מוסברים.

עיתונאי ה-BBC איסאריה פרת'ונגיאם, דיבר עם מאות עובדים תאילנדים ביותר מ-50 משקים חקלאיים, עם מעסיקים, עם פקידי ממשל ישראלים ותאילנדיים ועם ארגונים לא ממשלתיים.

עובדים תאילנדיים רשאים לעבוד בישראל עד חמש שנים. את רובן הן יבלו בקרוואנים מוזנחים ומלאי עכברושים. החקלאים הישראלים שהסכימו לדבר עם הבי.בי.סי, האשימו את העובדים התאילנדים במצב המגורים שלהם, ועמדו על כך שהם משלמים על פי החוק. לדבריהם, אלא דווקא התאילנדים שמעדיפים לא ללבוש ציוד מגן בעת ביצוע עבודות מסוכנות.

מאז תחילת תכנית "TIC" לשיתוף פעולה בין תאילנד לישראל בשנת 2012, למעלה מ -170 עובדים תאילנדים מתו במהלך עבודתם בארץ. סיבת המוות הרשמית במקרים רבים מוגדרת כ"לא ידועה".

רשות האוכלוסין וההגירה בישראל (PIBA) טענה בתגובה לתחקיר כי היא עושה כמיטב יכולתה להבטיח כי המעסיקים ימלאו את חובותיהם על פי החוק וכי התלונות נחקרות מיד.

"אני חושבת שיש סוג של יחס כלפי העובדים ככלי לספק את העבודה", אמרה לכתב ה-BBC סופי שניר, רכזת חקלאות ותחום עובדים במשק בית בארגון "קו לעובד". לדבריה, לא מתייחסים אל התאילנדים כאל בני אדם עם צרכים, אלא כעובדים בלבד.