שקיות קניות לרגלי אישה
בסין זה לא היה קורה. חגיגת קניות

התקשורת הסינית מאשימה את ציבור הצרכנים האמריקני במשבר הכלכלי העולמי. לדבריה, הקונים האמריקנים היו חסרי אחריות, משום שהם השתמשו בכספי המחר ובאשראי על סכומים שלא היו ברשותם כדי לצרוך מוצרים שאותם לא יכלו להרשות לעצמם. מצב כזה לא היה יכול להתרחש בסין השקולה, אומרים שם.

סוכנות הידיעות הרשמית של סין, שינהואה, אמרה כי "אנשים רבים חושבים שאי אפשר שלא לעשות את ההקשר בין הציבור האמריקני, שאוהב לבזבז יותר ממה שהוא מרוויח, לבין המשבר הכלכלי הנוכחי". בנוסף, אומרים הסינים, "רק עכשיו, אחרי שהמשבר הפך להיות גלובלי, האמריקנים מתחילים לבקר את תפיסת הצרכנות שלהם".

העיתונאים הסינים ציטטו מפגין אמריקני בוול סטריט, שהלל את הצניעות וההסתפקות במועט המאפיינים את סין. "רוב האנשים הסינים יודעים איך להנות מהחיים בלי לבזבז את כל כספם", אמר המפגין.

לכתבה גם רואיין חלפן כספים ממוצא סיני, שאמר כי על סין להפיק לקחים מהמשבר הנוכחי. "הציבור הסיני צריך להבין שהוצאת הכספים המסורתית, בה אתה לא מבזבז את מה שהרווחת, היא הדרך הטובה ביותר", הסביר החלפן. "אנשים צריכים לחסוך כסף ליום סגריר".

הממשלה הסינית מתעקשת שהכלכלה הסינית יכולה לעמוד איתנה אל מול המשבר, אבל במקביל גם מנסה לדמות תרחישים של האטה בצמיחה וכניסה למיתון, עקב ירידה ביצוא לאירופה ולארצות הברית. נכון לעכשיו, לסין יש את הרזרבות הכספיות הגדולות בעולם, עקב העדר אופציות להשקעה כספית ורשת ביטחון סוציאלית כושלת. תושבים רבים בסין, במיוחד אלו הגרים מחוץ לערים הגדולות, לא לחובות ולא לוקחים הלוואות. לפעמים זוהי תוצאה של מנטאליות מסורתית, לפעמים הבנק פשוט לא מאשר להם.