הסיפור היה מצוין. אי שם בשנות השמונים, קת'רין הטינגר צפתה בילדים פלסטינים משליכים אבנים, וכך עלה במוחה רעיון מבריק: הספינר. או שאולי בעצם הכל קרה עשר שנים לאחר מכן, כשהטינגר ניסתה לשעשע את בתה. היום, כשהצעצוע עושים מיליוני דולרים, היא עצמה לא משתתפת בחגיגה ולא מצליחה לגמור את החודש. אלא שהסיפור הזה, ככל הנראה, אינו מדויק.

 במהלך השבוע האחרון עיתונים כמו הג"ארדיאן" הבריטי, הניו יורק טיימס ומגזין טיים, קישרו את השיגעון הזה להטינגר, תושבת פלורידה בת 62, שאישרה פטנט לצעצוע ב-1997. אחרי שמכרה אותו בירידים ולא נחלה הצלחה גדולה, ויתרה ספינר על הפטנט ב-2005, כיוון שרצתה לחסוך את 400 הדולרים שנדרשה לשלם מדי שנה.

אלא שהצעצועים שנמכרים כיום אינם מזכירים את הצעצוע שפיתחה הטינגר, טוענת סוכנות הידיעות בלומברג. הם מבוססים על מכניקה שונה. עם זאת, בעמוד הוויקיפדיה שהוקם לספינר האפריל, הטינגר מוצגת כממציאתו.

הטינגר מעידה שהייתה בטוחה שאחד מחבריה הזכיר את שמה כממציאה. הכתבים החלו להתקשר, והיא שמחה לספר להם את סיפורה. או, בעצם, את סיפוריה. עם זאת, פרט לוויקיפדיה, אין עוד הוכחה לקשר ישיר בין הפיתוח של הטינגר לספינר שנמכר כיום בחנויות.

שני מומחים לפטנטים בחנו לבקשת בלומברג את הפטנט של הטינגר ולא מצאו קשר בינו לבין הספינר הנוכחי. הטינגר עצמה לא מתווכחת עם הקביעה הזאת. "אפשר להגיד שוויקיפדיה טוענת שאני הממציאה של הצעצוע", היא אמרה לסוכנות הידיעות.

ממציאיו של צעצוע פופולרי חדש אחר –קוביית הפידג'ט – גייסו 6.4 מיליון דולר בקמפיין בקיקסטארטר, אולם מכרו את הזכויות לייצרו לחברה בשם זורו במקום לייצר את הצעצוע בעצמם. הטינגר עצמה השיקה לאחרונה קמפיין מימון בקיקסטארטר לייצר את הספינרים המקוריים שלה.