גרמניה זכתה למחמאות בינלאומיות על התמודדותה עם נגיף הקורונה. נדיבות תקציבית וצעדים נרחצים עזרו להתמודד עם הקורונה באופן מרשים. חלק גדול מהמחמיאים ציינו לטובה את האופי הגרמני, שמציית להוראות.

התדמית הזו ספגה מכה לא פשוטה במהלך סוף השבוע האחרון, לאחר ש-45 שוטרים נפצעו ו-133 בני אדם נעצרו במהלך הפגנות בברלין נגד ההגבלות שהוטלו על הציבור כדי להתמודד עם המגיפה. גם היום (א') נמשכו ההפגנות, אם כי מספר המפגינים פחת באופן משמעותי. הפעם הקפידו רוב המפגינים לעטות מסיכות ולשמור על ריחוק.

כ-20 אלף מפגינים התאספו בשער ברנדנבורג כדי לציון את "יום החופש". ההמון, תערובת של אנשי שמאל וימין קיצוני כמה חובבי קונספירציה זעקו "אנחנו הגל השני", דרשו "התנגדות" וכינו את הקורונה "תיאוריית הקונספירציה הגדולה ביותר". המפגינים החזיקו שלטים עליהם נכתב "התרופה גרועה מהמחלה".

הגינויים להפגנות לא אחרו להגיע. רובם עסקו, לא במפתיע, בחוסר העניין של המפגן לכבד את כללי הריחוק החברתי או לעטות מסיכות. רבים מהמגנים קראו להטיל עונשים כבדים על מי שמפר את ההגבלות, שמטרתן היא לבלום את העברת הנגיף הקטלני. לא מעט מפגינים בעצרת הגדולה בשבת דרשו מבאי ההפגנה להסיר מסיכות.

הפגנות בברלין נגד הגבלות הקורונה (צילום: ap)
התנגדו למסיכות | צילום: ap

המשטרה הודיעה היום שמפגינים נעצרו בגלל התנגדות לשוטרים, הפרה של הסדר הציבורי ושימוש בסמלים אסורים.

בסצנה שנדמית מוכרת למי שעוקב על ההפגנות מול בית ראש הממשלה בירושלים, המשטרה החלה לפזר את המפגינים בשעות אחר הצהריים המאוחרות. רבים התפנו, אבל כמה מאות מפגינים נותרו באזור שער ברנדנבורג עד שעות הערב.

מוקד האלימות לא היה בהפגנת הקורונה. בהפגנה נגד הפשיזם בשכונת נויקלן בעיר, שלא הייתה קשורה להפגנת הקורונה,  יידו המפגינים אבנים לעבר שוטרים, השתמשו בזיקוקים ופגעו בשתי ניידות משטרה.

כמה קצינים נפצעו בעת שפיזרו את ההמון, בהם שלושה שטופלו בבית חולים לאחר שנפגעו מרסיס זכוכית. מפגינים נוספים נעצרו במספר הפגנות קטנות יותר.

הפגנות בברלין נגד הגבלות הקורונה (צילום: ap)
צילום: ap

על אף מספר הקורבנות הנמוך יחסית בגרמניה, הרשויות מודאגות מעליה במספר הנדבקים בשבועות האחרונים. פוליטיקאים מיהרו לקשר בין העצרת ביום שבת לדאגות האלה.

"כן, הפגנות צריכות להיות אפשריות גם בתקופות של קורונה, אך לא כך", הצהיר שר הבריאות ינס שפאן. "מרחק, כללי היגיינה ומסכות משמשים להגנה על כולנו, ולכן אנו מתייחסים זה לזה בכבוד".

אחרים הביעו ביום שאחרי דאגה ממספר הנדבקים העולה, ודרשו עונשים ממי שעובר על החוק. שר הכלכלה, פיטר אלטמאייר, אמר לסוכנות הידיעות הלאומית DPA כי "אלה שמסכנים אחרים בכוונה אחרים צריכים לצפות להשלכות חמורות".

ראש ממשלת מדינת בוואריה, מרקוס זודר, התריע בינתיים בראיון לעיתון "בילד אם זונטג" כי כעת זה "לא הזמן להקלות חדשות או לרשלנות תמימה. הגל השני כמעט כבר כאן. זה מתקרב לגרמניה". 

הפגנות בברלין נגד הגבלות הקורונה (צילום: ap)
צילום: ap

עוד הבהיר סודר שהוא מתנגד למשחקי כדורגל עם צופים, בעוד בכירי הבונדסליגה הגרמנית מתכוננים להתכנס השבוע כדי לסכם על הנחיות לחזרת האוהדים.

אתמול (שבת) תועדו בגרמניה 955 מקרים חדשים של קורונה. זהו המספר הגבוה ביותר במדינה מאז 9 במאי, על פי מכון רוברט קוך (RKI), גוף ממשלתי שאחראי על מעקב אחרי מחלות. עד ראשון תועדו רק 240 מקרים חדשים. עם זאת, הנתון הנמוך יחסית נובע מדיווח חסר של רשויות מקומיות במהלך סוף השבוע.