בן ברננקי (צילום: Alex Wong, GettyImages IL)
"פעולות פיסקאליות לא צפויות לקדם התאוששות מתמשכת . ברננקי" | צילום: Alex Wong, GettyImages IL

לדברי בן ברננקי, חבילת התמריצים הפיסקאליים אינה מספקת; על הממשל לרכוש או לערוב לנכסי הבנקים הבעייתיים על מנת להחיות את הצמיחה. יו"ר הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי האמריקני, ציין כי "עוד הזרמות הון וערבויות עשויות להידרש על מנת להבטיח יציבות ונרמול של שוקי האשראי". הדברים נאמרו במסגרת הרצאתו בנושא" המשבר הכלכלי ומדיניות התגובה" בפקולטה לכלכלה של אוניברסיטת לונדון.

"פעולות פיסקאליות לא צפויות לקדם התאוששות מתמשכת אלא אם כן הם ילוו בצעדים מהותיים לייצוב וחיזוק של המערכת הפיננסית". נאומו של ברננקי הדגיש את העובדה שנגיד בנק עתודות הכספים האמריקני סבור כי התערבות ממשלתית למערכת הפיננסית בארה"ב חיונית להתאוששות הכלכלה הגדולה בעולם.

משרד האוצר האמריקני כבר תיעל 350 מיליון דולר מכספם של משלמי המסים על מנת ללהזרים הון לבנקים ולמוסדות פיננסים נוספים בעוד ה-FDIC, תאגיד ביטוח הפקדונות הפדראלי, הבטיח פרעון קרן וריבית של אג"ח בהיקף 111.2 מיליארד דולר שהונפקו על-ידי גופים פיננסיים.

לדעת ברננקי, ניתן לייצב את ההון של בנקים בעייתיים שירכשו נכסים ממוסדות פיננסיים בתמורה למזומנים והון מניות באותם בנקים", והוסיף: "מאמצים להפחתת עיקולים שניתנים למניעה יוכלו לחזק את שוק הדיור, להפחית את ההפסדים ממשכנתאות ולהגדיל את היציבות הפיננסית".

יו"ר הבנק המרכזי האמריקני הציע 3 גישות להתמודדות עם הנכסים הבעייתיים; מלבד הגישה שהוצגה לעיל, הציע לעודד רכישות ציבוריות של נכסיים בעייתייים היא אפשרות אחת, כפי על פי המתווה המקורי שהוצע על-ידי שר האוצר היוצא, הנרי פולסון - ה-TARP ("תוכנית השחרור מנכסים בעייתיים" -Troubled Asset Relief Program, א"ו).

אופציה שניה היא הסכמה ממשלתית לספוג חלק מההפסדים של תיק נכסים בעייתיים מוגדר, בתמורה לכבתי אופציה או לתשלום עמלה. הרגולטורים נקטו בשיטה זו זו באחרונה עם סיטיגרופ .