לאחר שההתפטרות השקטה כבשה בסערה את הרשת, הטיקטוקרים החליטו להחליף אותה בטרנד חיובי יותר: הרעיון החדש, שמלווה בהאשטאג ActYourWage# מעודד עובדים להתנהג בהתאם לשכר שלהם, והיוצרים שמאחוריו מסבירים שהכוונה היא לעשות את המינימום הנדרש מהעובדים כדי לשמור על העבודה שלהם - גם, ובעיקר, אם הם אוהבים אותה

"אני מצטערת, אבל יש לי שולחנות אחרים לעזור להם" - רוב הלקוחות לא היו מצפים לשמוע משפט כזה מהמלצרית שלהם במסעדה כשהם מתווכחים איתה על החשבון שלהם, אבל זאת בדיוק הדוגמה שהביאה טיק טוקרית אחת כדי להמחיש את הלך הרוח החדש שהולך וצובר תאוצה ברשת לאחרונה.

בסרטון שהעלתה לטיק טוק, סיפקה לואיז דאגלס את הפרשנות שלה ל-Act your wage ("להתנהג בהתאם לשכר שלך") - מושג שמשמעותו היא לבצע את הדרישות המרכזיות של התפקיד שלך, בלי להרחיק ולעשות מעל ומעבר כדי לרצות את המעסיק או הלקוחות שלך. כך, בדוגמה של דאגלס, למשל, היא לא ממהרת להתמודד עם לקוחה שמתנהג בעוינות בלי סיבה.

נכון להיום סרטונים שתויגו תחת ההאטאג ActYourWage# צברו עד היום בטיק טוק כבר יותר מ-63.3 מיליון צפיות, אבל מדובר רק באחד מכמה ביטויי מפתח שמתארים את השינויים שחלו ביחס למקום העבודה בשנים האחרונות, בהם "התפטרות שקטה" (Quiet quitting) ו"אנטי עבודה" (Anti-work)

טיקטוקרים שמסבירים בסרטונים שלהם מה זה אומר להתנהג בהתאם לשכר שלך טוענים שלדעתם הטרנד המתחזק הזה מספק לעובדים דרך חלופית להימנע מניצול במקום העבודה, כזו שלא כרוכה בהכרח בעזיבה. בעוד שהתפטרות שקטה, מונח שמשמש גם לתיאור עשיית המינימום הנדרש בעבודה, זכה לפופולריות קצרת טווח יחסית ברשתות החברתיות, הטיקטוקרים שמעודדים את העוקבים שלהם להתנהג בהתאם לשכר שלהם טוענים שלרעיון הזה, שלא מביא קונוטציות שליליות, עשויה להיות הצלחה גדולה ומתמשכת יותר.

"לכי תגללי בטלפון 25 דקות, עבדת יותר מדי קשה היום"

המושג "התפטרות שקטה" התפוצץ בטיק טוק לאחר שמאמן הקריירה בריאן קרילי השתמש בו בסרטון שפרסם במרץ האחרון, שבו התייחס למאמר מאת אקי איטו על התופעה ב-Insider. "לאחר שמאסו בשעות העבודה הארוכות, עובדים רבים החליטו בשקט לקחת את העבודה שלהם בקלות במקום להתפטר", נכתב במאמר, וקרילי הוסיף שבמקרים מסוימים הכוונה היא אפילו להתנהג "בעצלות" בעבודה. לאחר שהמושג התפשט הוא נקשר בעיקר לאנשים צעירים, והחל להזין את הסטיגמה שעובדים צעירים הם פחות חרוצים מבני הדורות המבוגרים יותר - מה שהוביל את הטיקטוקרים מדור ה-Z לצאת נגדו.

"להתנהג בהתאם לשכר שלך" הפך לוויראלי לראשונה ככל הנראה עוד קודם, כשבשנת 2020 טיקטוקרית בשם סטפני אן השתמשה בו כדי לתאר את חיי היומיום שלה בעבודה. "לפעמים אני צריכה להזכיר לעצמי להתנהג בהתאם לשכר שלי", היא אומרת בסרטון, "אם אני עושה יותר מדי בעבודה, אני אגיד לעצמי - סטפני, לכי שבי בשירותים ותגללי בטלפון 25 דקות. עבדת יותר מדי קשה היום, משלמים לך רק 7.25 דולר לשעה". הסרטון שלה זכה למאות אלפי צפיות, ומאז נעשה שימוש בסאונד שלו במאות סרטונים.

בחודשים האחרונים, סרטונים עם ההאשטאג ActYourWage# שוב חזרו לייצג את רוח התקופה בטיק טוק ומאז הם זוכים למיליוני צפיות.

@saraisthreads #greenscreen Acting your wage 101. #fyp #work #working #corporate #corporatelife #corporatetiktok #corporateamerica #corporatehumor #office #officelife #manager #managersbelike #career ♬ original sound - Sarai Marie

מרוצים מהעבודה שלכם? אז תתנהגו בהתאם לשכר שלכם

מאדי מקאדו, מאמנת קריירה שמסבירה בסרטוני הטיק טוק שלה איך להתנהג בהתאם לשכר שלך, אומרת שיש הבדל דק בין "להתנהג בהתאם לשכר שלך" לבין התפטרות שקטה, שהופך את הראשון למושך יותר עבור מי שלא רוצה להתפטר. לדבריה, רוב האנשים שמספרים בטיק טוק על ההתפטרות השקטה שלהם עושים את זה כי הם לא מרוצים מהעבודה שלהם או מקווים לעבודה חדשה, בעוד ש"להתנהג בהתאם לשכר שלך" מתאים למי שמרוצה מהעבודה ורוצה להימנע משחיקה.

מקאדו מסבירה שהקונוטציות של "להתנהג בהתאם לשכר שלך" חיוביות יותר, ובניגוד לסרטון ההתפטרות השקטה של קרילי, המונח הזה לא מעודד אנשים להיות "עצלנים". "אני לא אומרת לך לא לעשות את העבודה שלך או לעשות עבודה גרועה", היא מסבירה ומוסיפה: "לא כולם רוצים להתקדם, לא כולם רוצים לקבל העלאה, והאנשים שמתנהגים בהתאם לשכר שלהם עושים את העבודה שלהם ומבינים שהם לא צריכים לעשות מעל ומעבר". מקאדו מעדיפה לחשוב על "להתנהג בהתאם לשכר שלך" כמונח שלא קשור לתנועת האנטי-עבודה, "כי אנחנו עדיין רוצים וצריכים לעבוד כדי להרוויח כסף", היא אומרת.

@saraisthreads #greenscreen I’d rather spend time with my family. #actyourwage #fyp #work #working #corporate #corporatelife #corporatetiktok #corporateamerica #corporatehumor #office #officelife #manager #managersbelike #career #quietquitting #quietquittingmyjob ♬ original sound - Sarai Marie

ג'ייסון מת'יוס (39), טיקטוקר שמפרסם סרטונים קומיים שמסבירים איך זה נראה כשעובידם מתנהגים בהתאם לשכר שלהם, מסכים שהרעיון הזה מאפשר חלופה חיובית יותר לנורמות עבודה מאתגרות. לדבריו, אנשים נוטים לדבר על התפטרות שקטה כתגובה ל"סביבת עבודה רעילה", שהעובד לא רוצה לקחת בה חלק יותר, לועמת "להתנהג בהתאם לשכר שלך", שמשמש לדבריו ל"הגנה על המנטליות שלך והצבת גבולות בעבודה, כדי שיהיו לך חיים אחרי זה".

בכל גיל, בכל מעמד

לדברי מתיוס, בעוד שתופעת ההתפטרות השקטה נקשרה לאנשים צעירים ונתפסה כטרנד טיק טוק של דור ה-Z, הוא מקווה להוכיח ש"להתנהג בהתאם לשכר שלך" הוא דבר שאנשים בכל הגילאים והמעמדות יכולים לעשות כדי להימנע משחיקה בעבודה. ברבים מהסרטונים שלו, למשל, מתיוס מגלם את דמותו של ג'פרי, עובד מפעל בשנות השישים לחייו, שעובד שם כל כך הרבה זמן שהוא כבר לא מעוניין לקחת על עצמו עוד עבודה.

מתיוס מאמין שהרעיון של "להתנהג בהתאם לשכר שלך" יכול למשוך עובדים בכל הגילאים, כי העלייה האיטית בשכר לעומת קצב האינפלציה משפיעה על כולם. "המחירים לא משתקפים בשכר", הוא אומר, ומוסיף שהוא מקווה שהרעיון יתפוס תאוצה ברשתות החברתיות כתגובה לאינפלציה ולמשכורות הנמוכות. "אם אתה מרוויח שכר מינימום, אז אתה תשקיע מינימום מאמץ", הוא מסביר.

בתור מאמנת קריירה, מקאדו שואפת להמשיך ולעודד אנשים להתנהג בהתאם לשכר שלהם במקום לקחת על עצמם עוד עבודה ואחריות. "כשגדלתי, תמיד אמרו לנו שאנחנו צריכים לעשות מעל ומעבר כדי לקבל את הציון הכי גבוה בבית הספר, וכדי להתקדם בעבודה ולקבל העלאה", היא אומרת, "אבל עכשיו אנחנו מתחילים להבין שאולי זה לא באמת יביא לנו העלאה. זה נותן לאנשים את הרשות לא לעשות מעל ומעבר, ומשדר להם שזה בסדר אם החיים הם העיקר והעבודה היא משנית".