שיא החוצפה. יועצת השקעות לשעבר בבנק הבינלאומי שהונתה ניצולת שואה בת 90 וסחטה ממנה מיליון שקל טענה במהלך ערעור שהגישה על החלטת רשות המיסים לחייב אותה בסכום של 800 אלף שקל שמדובר בכספי מתנה.

יועצת ההשקעות רות בסון עבדה כ-40 שנה בבנק הבינלאומי. היא ופקיד בכיר לשעבר נהגו לייעץ כיצד להשקיע את כספה במניות בבורסה וניהלו את חשבונה בבנקאות פרטית.

בסון , 65, והפקיד שהלך לעולמו במרוצת השנים ניצלו את האמון שנתנה הקשישה הערירית בהם והוציאו ממנה במשך ארבע שנים כמיליון שקל. הם ביקרו אותה בבית אבות ובבית החולים כאשר אושפזה, החתימו אותה על מסמכים שונים וקיבלו ממנה עשרות צ'קים בסכום כולל של 1.5 מיליון שקל. בסון פרעה כמה צ'קים ושלשלה לכיסה כמיליון שקל. חלק מהכסף בסון החביאה בחדר הכביסה בביתה והיא אף שכנעה את הקשישה להכין צוואה עבורה שבמסגרתה היא תהיה היורשת היחידה של נכסיה.

בעקבות חשיפת הפרשה פקיד הבנק הבכיר שסייע לבסון להונות את הקשישה התאבד. הפרקליטות הגישה נגד בסון כתב אישום חמור  והיא הורשעה בעבירות של עושק ומרמה של הקשישה. היא חתמה על הסדר טיעון מקל יחסית - נגזרו עליה שישה חודשי מאסר שרוצו בעבודות שירות והיא חויבה להחזיר מיליון שקל לקשישה. עבודתה בבנק הופסק מיד עם חשיפת הפרשה.

רשות המיסים דרשה מבסון ובעלה לשלם שומה של 780 אלף שקל על הכספים שהוציאה מהקשישה מאחר ולא דיווחו עליהם כאל הכנסה. בסון ובעלה הגישו ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד על החלטת רשות המיסים לחייב אותם בתשלום המס על הכסף.

בבית המשפט בסון הכחישה שהונתה את הקשישה. לטענתה הקשישה נתנה לה את הכסף כמתנה שכן היו ביניהן יחסי חברות קרובי מאוד ולא ההכנסה הזו אינה חייבת במס.

היא ציינה בבית המשפט כי הודתה בהסדר הטיעון עקב לחצים שהפעיל עליה סנגור שייצג אותה בהליך הפלילי. "היא נתנה לי את הכסף מכל הלב", טענה בסון.

שופט בית המשפט המחוזי, שמואל בורנשטיין דחה את הערעור ומתח ביקורת קשה על התנהלותה של בסון וחייב אותה לשלם הוצאות משפט בסכום של 40 אלף לרשות המיסים.

"אין לקבל את הטענה כי מעשים שפלים ומכוערים שנעשו תוך ניצול קשישה ערירית אשר תפסה את הנאשמת בשגגה כאדם מיטיב יחשבו לצורך דיני מס כמתנה", הדגיש השופט.

השופט ציין בפסק הדין כי בסון לא הפנימה את מעשיה החמורים ולא לקחה עליהם אחריות.