הביקוש העצום לדגלי ישראל: לצד הכאב והיגון שפקד את מדינת ישראל בשבת השחורה, כבר מזה מספר שבועות שאזרחי מדינת ישראל התאחדו למען העלאת המורל המדיני, מתן עזרה לאלו שניצלו מהטבח, פונו מבתיהם בצפון ודרום הארץ - ואיסוף מזון ותרומות עבור אלו שנלחמים בחזית. קמות אינספור יוזמות, בהן הפרויקט המרגש של קשת 12, "כל ישראל דגלים", שמבקש בכל אחד ואחת מאיתנו לתלות בגאווה את דגל ישראל.
בעוד שהארץ נצבעת בכחול-לבן, הביקוש עבור דגלי ישראל הולך וגדל ובמפעלו של אבי מרום מילברגר, מנסים לעמוד בביקוש העצום מאז פרוץ המלחמה. "בזכות הקמפיינים שלכם נוצר מצב של דרישה עצומה", אומר אבי במהלך שיחה עם גדעון אוקו, "מצד שני כל היבואנים שמנסים לייבא מסין, הגיעו למצב שהסינים עצרו את המשלוחים של הדגלים מסין, מוצרים ירוקים, מדים וכדומה. אנחנו נתקלים בתופעה, זו הפעם הראשונה שהסינים עוזרים לנו".
כמה דגלים אתה מייצר ביום?
"כמה אלפי דגלים. קשה מאוד לספור אותם כי אנחנו מייצרים גם דגלים בגדלים ענקיים של 20-30 מטר".
מי שקונים ממך רוצים לתלות בבית, במרפסת או באוטו?
"זה גם וגם. בעיקר בתים של שותפים, מנהלי לוגיסטיקה של מפעלים, מנהלי מחלקות רווחה שרוצים לחלק את זה לעובדים שלהם – גם הרבה מאוד אזרחים מכל רחבי הארץ. בדרך כלל ביום העצמאות אנחנו פותחים חנויות פופ-אפ בכל הארץ ובדרך כלל מי שמפעילים לנו את החנויות האלה מגויסים, אז הם נאלצים להגיע אלינו לכפר סבא, אבל אנחנו לא עומדים בקצב לצערי. מה גם שאין דגלים מייבוא והיחידים שמקפידים כל השנה וגם עכשיו לקנות דגלים מתוצרת הארץ הם בעיקר משרדי הממשלה".
"אבל ביום העצמאות חלק גדול מהרשויות קונה גם דגלים שמיוצרים בחו"ל עקב בעיות תקציב", הוא ממשיך להסביר ומבהיר, "היום אין להם ברירה כי גם דגלי היבוא נגמרו".