בחודש מאי האחרון לקחה תרז כהן (60) את הוריה הנכים לביקורת במרפאות חוץ בבית חולים מאיר בכפר סבא. בגמר הביקור, בשל העובדה שאביה מרותק לכיסא גלגלים ואמה סובלת מדמנציה ומתקשה בהליכה, כהן העמידה את רכבה בכנסה לבית החולים כדי לעזור להוריה לעלות בבטחה לרכב. אבל חוסר היכולת של הוריה לצעוד לחניון עלה לה ביוקר.

"הופתעתי לקבל, בסוף השבוע האחרון דו"ח מעיריית כפר סבא ובו הם רוצים שאשלם קנס בסך 250 שקלים, בגלל שהפרעתי לתנועה", היא מספרת. הסכום כולל קנס ותוספת תשלום בגלל אי תשלום, למרות שלא קיבלתי שום דו"ח לפני כן".

"אבא שלי בן 82, נכה מרותק לכיסא גלגלים, לא שומע טוב וגם השרירים רפויים ברמה שלא מסוגל להחזיק כלום בידיים. אפילו יש לו מטפלת צמודה וכל יציאה מהבית זה קושי גדול ומאתגר להעלות אותו לרכב ולהוריד מהרכב", היא מספרת. "אימא שלי היא דמנטית המתקשה בהליכה. לא היה לי ברירה. לא יכולתי לבקש שיבואו איתי לרכב. לכן אמרתי להם להמתין ורצתי הכי מהר שיכולתי לקחת את האוטו מהחניון ולאסוף אותם מהכניסה לבית החולים. עצרתי ובדקתי שאני לא חוסמת אף אחד ואספתי אדם נכה לרכב. לא ציפיתי שבתנאים כאלה וחוסר ברירה, לא יתחשבו במצב כל כך מורכב ויחליטו שזה מצב נכון לתת קנס".

לדבריה, היא ניסתה לפנות לעיריית כפר סבא מספר פעמים אך ללא מענה. "הקנס פשוט לא מוצדק. לא דמיינתי שאתקל בכזה חוסר התחשבות. אני תמיד פועלת על פי החוק, ואני מבקשת שיתחשבו בי ובהורי המבוגרים".

כאשר פנינו לבית החולים, נמסר לנו בתגובה כי בית החולים מבקש להדגיש כי בכלל לא מדובר בשטח שלו, אלא מחוץ לבית החולים בכניסה ,ומדובר בשטח השיפוטי של עיריית כפר סבא. בבית החולים ביקשו לציין כי ניתן להעלות או להוריד נוסעים המוגבלים בניידות בתוך מתחם בית החולים עצמו.

בעקבת פניית מאקו לעיריית כפר סבא, הדו"ח בוטל. מהעירייה נמסר: "הרכב שצולם אינו רשום כרכב נכה ותועד באמצעות מצלמת אכיפה סטטית, כשהוא עוצר בנתיב נסיעה לאמבולנסים במשך דקות ארוכות, ובהמשכו הופק דוח בגין עצירה זו. עם זאת, בנסיבות האירוע, הוחלט על ביטול הדוח והוא בוטל".