מי שחשב שרשת שר פיטנס נסגרת טעה. גורמים המקורבים לחברה מסרו שהפעילות בסניפים נמשכת כרגיל. זה לא עניין של מה בכך לאחר שביום שני השבוע הגישה חברת שר פיטנס, שבבעלות שיר סנדה מעטי (מייסדת החברה) ועידן מעטי (בעלה ומנהל העסקים), בקשה לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה לעיכוב הליכים לצד הסדר חוב.

הבקשה הוגשה לאחר שחברת שר פיטנס, רשת מכוני כושר לנשים המתמקדת בהרזיה וחיטוב הגוף בעלת 7 סניפים כיום, נקלעה לחובות עצומים בסך 24 מיליון שקלים. בית המשפט הוציא צו זמני לעיכוב הליכים ויקיים דיון בבקשה ב-15 במרץ.

על-פי הבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד לירום סנדה, בעלי משרד עו"ד המתמחה בחייבים והוצאה לפועל (וגם אחיה של שר), החברה נקלעה לקשיים בעקבות משבר הקורונה. הבקשה הוגשה לפי התיקון לחוק חדלות פירעון להתמודד עם משבר הקורונה על העסקים. בכתב הבקשה צוין, כי הכנסות החברה ירדו בשנת 2020 ל-17.2 מיליון שקל, כ-60% ממחזור הפעילות בשנת 2019. את שנת 2021 היא סיימה בהפסד. על אף ההפסדים פתחה שר פיטנס בדצמבר 2021 סניף חדש בחיפה, בהשקעה של 4 מיליון שקלים.

אף שההודעה על הקפאת הליכים נגד הרשת הפופולארית הדהימה את מקורביה של שר סנדה ואת למעלה מ-400 אלף העוקבות והעוקבים שלב באינסטגרם, למצב העגום של הרשת בהחלט היו סימנים מקדימים.

לפני ארבעה חודשים הגישה חברת תנופורט, אצלה שכרה שר פיטנס שטח של 1,359 במתחם "עד הלום", תביעה נגד הרשת בסכום של 4.5 מיליון שקלים. זאת בטענה כי שר פיטנס לא שילמה דמי שכירות "ולמרות שקיבלה התראות חוזרות ונשנות עד להודעה לביטול ההסכם - הנתבעים לא שילמו את חובם". מדובר בעיקר על אי תשלום דמי שכירות בתקופת הקורונה. על פי כתב התביעה של תנופורט: "מאז המגיפה נוצרה בעיה בתשלומים, וכי היו ניסיונות להסדיר את העניין עם דמי שכירות מופחתים, אך הצדדים לא הצליחו להגיע להסדר". שר פיטנס נאלצה לסגור את הסניף.

בינואר השנה הטיל ביה"מ עיקול על חברת שר פיטנס ועל הרכב של של שרי סנדה לבקשת חברת רוטשילד מערכות שילוט, עקב חוב.

בפברואר הוגשה נגד "שר פיטנס" תביעה נוספת על סך 3.1 מיליון שקל על ידי חברת אזימוט בנייה. החברה טענה גם כי צ'ק בסכום של כ-60 אלף שקל בוטל על-ידי החברה.

מה שהביא כנראה לבקשה הבהולה להקפאת צו הליכים נגדה ולבקשה להסדר חוב, היה דרישה של חברת ישראכרט לפירעון מיידי של יתרת הלוואה שעומדת על כ-1 מיליון שקל.

שר סנדה נחשבת לאושיית כושר ובריאות ונבחרה ב־2017 על ידי "פורבס" לאחת מ־30 הצעירים המשפיעים בישראל מתחת לגיל 30. מתחמי הכושר של שר פיטנס ידועים בעיצוב החדשני והיוקרתי שלהם. כל סניף שהוקם בשנים האחרונות נחנך באירוע השקה גדול. בתחילת החודש נפתח סניף בחיפה  בהשקעה של 4 מיליון שקלים ואירוע ההשקה הגדול מתוכנן לסוף השבוע.

שר סנדה, שר "פיטנס" ובעלה עידן מתי (צילום: חדשות 12)
שר ובעלה מתי | צילום: חדשות 12

חובות של מיליונים לבנקים

כתב הבקשה מפרט את חובות הרשת ביניהם: כ-6.1 מיליון שקלים לבנק לאומי, כ-3.2 מיליון לבנק דיסקונט, כ-2.5 מיליון לשיין שירותי נאמנות שוק הון, כ-1 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות וכ-1 מיליון שקל לישראכרט. בנוסף מצוין חוב של כ-1.3 מיליון שקל למשכירי נכסים של 1.3 מיליון שקל וחוב של 1.6 מיליון שקל לרשות המסים, ביטוח לאומי וקופות גמל.

במסגרת הסדר החוב המוצע, ישלמו החברה ובני הזוג לנושים בדין קדימה כ-6 מיליון שקל: החוב לרשות המסים, ביטוח לאומי וקופות גמל בסך 1.6 מיליון שקל; רבע מהחובות הקיימים לנושים המחזיקים בערבויות אישיות, כ-4 מיליון שקל (שר ובעלה ערבים אישית על חובות בהיקף של כ-17 מיליון שקלים) ו-10% מהחובות לנושים הרגילים (כ-500 אלף שקל).

עוד נכתב בבקשה, שהבעלים הזרימו לחברה 2.5 מיליון שקל על ידי מימוש נכסים שונים, לרבות דירות מגורים שהיו בבעלותם. כמו כן, לצורך אישור ההסדר, יוותרו בני הזוג יוותרו על הלוואות הבעלים שנתנו לחברה.

חברת שר פיטנס אופטימית לגבי עתידה. על פי כתב הבקשה היא מציינת: "סיכויי החברה לשרת את הסדר החוב המוצע גדולים מאוד. החברה מציגה רווחים שוטפים משמעותיים בשנת 2022 הצפויים לעלות עוד בשנת 2023".

עו״ד לירום סנדה, מסר: "בית המשפט הנכבד אישר בשלב הראשון את בקשת החברה במלואה לצו להליך הבראה לפי תיקון 4 (תיקון הקורונה) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי וזוהי הבעת אמון בפעולות השיקום שמבצעת החברה למען לקוחותיה. אנו נמשיך לפעול למען גיבוש ההסדר תוך זמן קצר ושיקום נזקי הקורונה".