הלוחם שמצא את עצמו בקמפיין של חמאס: מיכאל אטיה, קצין הנדסה קרבית במילואים שלוחם בימים אלה כדי להגן על המדינה, גילה לפני כמה שנים שתמונה שלו מתקופת הצבא מככבת על רקע של חבילת טיטולים בקמפיין שהפיץ חמאס ברשתות החברתיות. קורל, אשתו של מיכאל שכרגע מחכה לו בבית, מספרת: "בעלי גילה במקרה שהוא מדגמן על קמפיין מוזר של חמאס, ללא ידיעתו כמובן – וזה הופץ בין תומכי טרור".

מיכאל מספר, "לפני כשנתיים היינו במלון בטבריה, אני ואשתי, כשחבר מהצבא פתאום שלח אליי את התמונה המדוברת. יש לנו קבוצת וואטסאפ עם כמה חברים, ובהתחלה חשבתי שהם מסתלבטים עליי - עד שראיתי שהתמונה באמת עם לוגו של חמאס. אחרי בירור של הנושא, החברים אמרו לי שהקמפיין הזה רץ כבר הרבה זמן ברשת. צריך להבין שמדובר בתמונה שלי שצולמה בכלל בתקופת צוק איתן, בשנת 2014, והקמפיין עצמו לא הופץ בחנויות על חבילות ממשיות של טיטולים, אלא פשוט הופץ בידי תומכי טרור באינטרנט".

"זאת פשוט דאחקה של חמאס", מיכאל מסביר. "החברים שלחו אליי את זה במאי 2021, בתקופת מבצע שומר חומות, כשהיו הרבה מאוד פוסטים בנושא. המטרה של חמאס הייתה כנראה לעשות צחוק מחיילים, ורשום שם באנגלית ש'כדי להרוג ילדים – צריך טיטולים. מהדורת צה"ל'. בתמונה עצמה, שמופיעה בקמפיין, הם לקחו רק את פלג הגוף העליון שלי, והיתר מודבק. ראיתי פרופיל של תומך חמאס בשם מוחמד שפרסם את זה, ובדף הפייסבוק שלו היו כל מיני תכנים בסגנון".

קורל ומיכאל בחתונתם (צילום: רמי כהן, צלם חתונות)
צילום: רמי כהן, צלם חתונות

מיכאל מספר שהמידע היחיד שהוא בעצם קיבל על אודות אותו קמפיין הכפשה, הוא צילום מסך מהפוסט שפרסם אותו מוחמד, בעמוד הפרטי שלו. "ממה שהבנתי, התמונה הזאת מופצת אחת לכמה שנים כשיש מבצעים או מלחמות. תומכי חמאס בעצם כל פעם מחדש מעלים את זה".

כשנשאל כיצד הגיב בפעם הראשונה שנחשף לקמפיין הזה של חמאס, מיכאל השיב בכנות: "כשראיתי את זה הופתעתי, אבל מהר מאוד צחקתי על זה. לא לקחתי את זה יותר מדי ברצינות. אמרתי לעצמי, שאם חמאס לוקח את התמונה שלי - אז אני רוצה לקבל עליה אחוזים. באמת ניסיתי לצחוק על זה, כי מה עוד יש לנו לעשות, חוץ מלצחוק?"

הפעם הראשונה שמיכאל וקורל נפגשו מאז תחילת המלחמה

מתוך ניסיון להסביר איך חמאס הגיע דווקא לתמונה שלו, מיכאל אומר: "מדובר בתמונה מקורס הקצינים שלי, הצטלמתי והעליתי אותה כנראה לפייסבוק, ואותם פעילי טרור אולי לקחו אותה משם. אין לי מושג למה דווקא אני נבחרתי לדגמן לקמפיין שלהם - כנראה אני הבחור הכי יפה שהם מצאו. אין לי יותר מדי מה לעשות בנושא הזה, אז אני והחבר'ה לוקחים את זה בהומור - וזוכרים שיש לי פלוגה שלמה מאחורי".

גם קורל אטיה, אשתו של מיכאל, מספרת שמחיפוש פשוט בגוגל היא מצאה את התמונה בלא מעט אתרים ברשת. לדבריה, "התמונה פורסמה לראשונה בעמוד פייסבוק של תומך חמאס במהלך שומר חומות. התמונה גם קיימת בטוויטר ובכל מיני רשתות חברתיות אחרות, שם המפרסמים כתבו גם כמה דברים מזעזעים, בנוסף על התמונה. אפילו ב-2021 שיתפו את הקמפיין הזה כמה תומכי פלסטין".

בנוגע להתמודדות שלה עם קמפיין של חמאס שבו מככב בעלה, קורל מספרת: "מיכאל הוא אדם חיובי ומלא בהומור, אז הוא לא נתן לי תחושה שאני אמורה להילחץ מזה, או שחלילה יכולים לפגוע בו. כשגילינו על הקמפיין הזה, הבנתי שהתמונה של מיכאל נלקחה מהרשת, ומאחר שהיה הרבה צחוק סביב התעמולה השקרית של חמאס - לא כעסתי, אלא אפילו צחקתי על זה. בזמנו, גילינו על הקמפיין ממש לפני שהתחתנו, אז כתבתי בצחוק בפוסט בפייסבוק, שהארוס שלי מדגמן לעזה. לקחנו את זה לכיוון הכי חיובי, והיום בעלי בעצמו נלחם בעזה, אז ככה נזכרתי בזה".

הקמפיין של חמאס שבו "כיכב" מיכאל

עכשיו, כשמיכאל נמצא בשטח כלוחם מילואים במלחמה, הוא אומר שהוא מרגיש שהגיע הזמן לסגור עם חמאס חשבון. "אני בדרך אליהם, וחשוב לי לתת על הדרך הרבה מורל לשאר החיילים. זאת תקופה לא פשוטה, אין ספק. אנשים נטבחו פה בצורה הכי נוראית שיכולה להיות. אבל החלק הטוב הוא, שהעם מתלכד. כל החברים מהמחזור שלי חזרו מחו"ל, והגיעו כדי לתת את חלקם בצבא. אני יודע שאנשים בבית פוחדים, אבל הם צריכים להיות מאוחדים – כי כולנו עם אחד, וכולנו חדורי מטרה לחזור הביתה בשלום".

בסופו של דבר, מיכאל אומר שאנשי המילואים, שרבים מהם עם משפחות וילדים - הגיעו לצבא על מנת להילחם למען המדינה. לכן, למרות שגם אצלם כבר יש כמה פצועים, הם זוכרים את המטרה שלשמה הגיעו: "באנו לפה כדי לבצע עבודה טובה, ולהביא תוצאות. אנחנו מתקדמים יפה, והכי חשוב כרגע לשמור על המורל ועל האחדות".