האינפלציה בארה"ב מתחילה לרדת? מדד המחירים לצרכן האמריקני עלה ב-0.4% באוקטובר והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ירדה לרמה של 7.7% - מדובר ברמה הנמוכה ביותר שנמדדה מאז ינואר, ונמוכה אף מציפיות האנליסטים. הירידה באינפלציה מתרחשת על רקע העלאות הריבית האגרסיביות שנועדו להילחם בה, והיא מעוררת אופטימיות בשווקים.

אם מוציאים את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, ומסתכלים רק על "מדד הליבה" שהבנק הפדרלי בארה"ב מעדיף, מדד המחירים לצרכן עלה רק ב-0.3% בחודש, והשלים עלייה שנתית של 6.3% "בלבד". במדד נרשמה ירידה ש 2.4% במחירי הרכבים המשומשים, מחירי הביגוד ירדו ב-0.7% ומחירי הציוד הרפואי ירדו ב-0.6%. 

למרות הירידה המשמעותית, שיעור האינפלציה בארה"ב עדיין רחוק מהיעד שמגדיר הבנק הפדרלי ליציבות מחירים, ועומד על 2%. ישנם תחומים שבהם עדיין נמדדו עליות משמעותיות, כך למשל מחירי הדיור, שמשקלם שליש מהמדד, עלו ב-0.8% - העלייה החודשית החדה ביותר מאז 1990, והשלימו בכך עלייה שנתית של 6.9%. מחירי הדלק זינקו ב-19.8% בחודש, וב-68.5% בחישוב שנתי. מחירי המזון עלו ב-0.6% ומחירי האנרגיה ב-1.8%.

השווקים הגיבו באופטימיות גדולה לדיווח ונרשמו עליות חדות במדדים המרכזיים, וכן במניות חברות הטכנולוגיה. השווקים מתקשים להתמודד עם עליות הריבית התכופות של הבנק הפדרלי, והמשקיעים מקווים כעת שהאינפלציה עברה את השיא והמדיניות של הבנק המרכזי תשתנה.

רק בתחילת החודש העלה הפד את הריבית ב-0.75%, ונאומו של יו"ר הפד ג'רום פאוול לאחר ההעלאה הוביל גל של נפילות בשווקים. הריבית בארה"ב נמצאת כעת בטווח של 3.75%-4%, הריבית הגבוהה ביותר ב-14 שנים. השווקים מאמינים שהבנק הפדרלי ימשיך להעלות את הריבית, אך מקווים שהקצב כעת יהיה איטי יותר וההעלאות קטנות יותר.