על רקע התגברות ההונאות ברשת, חברת שופרסל מזהירה היום (ג') מניסיון הונאה של לקוחותיה, שחשופים לפרסומים בהם כיכול, שופרסל מחלקת מוצרים של חברת נינג'ה בחינם או תמורת סכום סמלי של 10.5 שקלים.  "בימים האחרונים מועבר קישור המזמין להיכנס לאתר המתחזה לאתר שופרסל הרשמי ובמסגרתו ניתן כביכול לזכות במוצרים למטבח", נכתב בהודעה הרשמית. "נדגיש כי אין מדובר בפעילות רשמית של שופרסל, אלא בהונאה פרסומית ובהתחזות שמטרתה איסוף מידע ('פישינג') מלקוחות. תלונה הוגשה במשטרה בנושא. לשמירה על פרטיותכם, הנכם מתבקשים שלא להיכנס לקישור המדובר, לא להזין בו פרטים ולא להפיצו הלאה".

בשבועות האחרונים עומדת החברה במרכזה של ניסיון הונאה בו נכתב בפרסומים ברשתות החברתיות ובאתרים מתחזים כי "שופרסל" מגשימה לעשרות אנשים חלום ומוכרת מכשיר נינג'ה פודי בעשרה שקלים וחמישים אגורות, או מכשיר נינג'ה איירפריי בהגרלה, ולראייה: יש אפילו יש תמונה של המכשיר מצולם עם שלט של שופרסל - להוספת נופך אמינות. המודעה הזו למעשה מזמינה אתכם ללחוץ על קישור לקבל את ההטבה, והוא מוביל אתכם לאתר שופרסל, או לפחות אתר שמעוצב בדיוק כמוהו.

האתר מבשר ששופרסל החליטו לחלק ללקוחותיהם, כחלק מהרצון לשמר אותם, 100 מכשירי נינג'ה במחיר של 10.5 שקלים במקום ב-880 שקלים. כבר כאן אפשר לראות את נורת האזהרה הראשונה: הפונטים לא מסודרים לימין אלא לשמאל, והניסוח של הפנייה מאוד מבולבל ולא ברור.

אם בכל זאת פספסתם את תמרור האזהרה הזה מהלהיטות לזכות, תעברו בשלב הבא ל"שאלון שביעות רצון" מהחברה, כדי לבסס את האמינות שאכן מדובר במהלך לשימור ושיפור השירות והקשר עם הלקוחות. כדי שלא תשימו לב לניסוחים או לעובדה ששוב הכתב לא מסודר כמו שצריך, קופצת לכם הודעת פוש בראש המסך המודיעה שלקוחה בשם מירי שמילוביץ כבר זכתה במכשיר לפני 15 שניות, תזכורת לעובדה שיש  שיש רק 100 מכשירים וזמן מוגבל.

משם אתם מועברים להגרלה שבסופה אתם עתידים "לזכות" בזכות לרכוש את המכשיר במחיר ההנחה. כעת תתבקשו למסור פרטים כמו שם, כתובת, טלפון ומקום מגורכם, ומשם הגעתם לעמוד האחרון שם תתבקשו להזין פרטי כרטיס אשראי. בעוקצים מתוחכמים, אגב, כדי לאפשר לנוכלים גישה מלאה אל כרטיס האשראי, ישלח למכשירכם קוד, אותו תתבקשו להזין, וכך יזכו הנוכלים לרכוש באופן מידי מחשבון הבנק שלכם כל מה שירצו.

איך מזהים ניסיון עוקץ?

בחודשים האחרונים יש עלייה במקרי העוקץ מסוג זה. על מנת להיזהר, צריך לזכור כמה דברים חשובים:

  1. אין מתנות חינם. אם זה יותר מידי טוב מכדי להיות אמיתי- זה לא אמיתי.
  2. לעולם אל תעבירו את פרטי כרטיס האשראי שלכם לגורם שאתם לא מכירים.
  3. אל תזינו קוד שהגיע אליכם ותעבירו אותו הלאה, לעולם, במיוחד אם הוא הגיע ממספר לא מזוהה.
  4. אל תיכנסו ללינקים שאתם לא מכירים. אם כבר נכנסתם, ודאו בשורת ה-URL שאתם אכן באתר הנכון. לעיתים ההבדלים עשויים להיות מינוריים ומבלבלים כמו סיכול אותיות, סיומת שונה או משהו אחר שמכוון כדי להטעות.
  5. סימני אזהרה נפוצים כי מדובר בעוקץ מהסוג הזה כוללים הודעות בעברית קלוקלת, ולחץ מהצד השני לבצע את העסקה בדחיפות.