"לפני כשנתיים למדתי במכללה במרכז קורס בעיצוב גרפי עם התמחות באיפיון ועיצוב אתרים באפליקציות, לקראת סוף הקורס פתחתי עוסק פטור כי רציתי להיות עצמאית, ניסיתי למצוא משרות ולא מצאתי לא כשכירה ולא כעצמאית", מספרת ר' (21), "הצלחתי למצוא כעצמאית כ-3-4 לקוחות, לא משהו שיכולתי לחיות ממנו. הייתי בהרבה קבוצות פייסבוק של דרושים וראיתי שפורסמה שם הודעה שמי שיש לו סל שיקום יכול להצטרף לסטודיו אנטר".

ר' היא מתמודדת נפש ומקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי. "אני מאובחנת מגיל 16 אבל למעשה אני מתמודדת נפש מגיל 9 ורק בגיל 18 קיבלתי לראשונה קצבת נכות. יש לי הפרעות נפשיות ויש לי שתי מחלות כרוניות, פיברומיאלגיה ואנדומטריוזיס. כשהגעתי לראיון באנטר התרשמתי לטובה והחלטתי לנסות".

לדברי ר' ההכשרה באנטר כללה 4 שעות יומיות שעליהן תוגמלה בדמי שיקום, כאשר על כל פרויקט של לקוחות חיצוניים קיבלה 70 אחוז מהעסקה. "הייתי באנטר 4 חודשים היו לי פרוייקטים אך לא הספקתי לסיים אותם. העבודה שם סייעה לי בעיקר בפן הנפשי, קיבלתי יחס נעים והולם ואפשרו לי לעבוד מהבית, וזה נוח כי אני לא תמיד יכולה לדעת איך ארגיש בכל יום".

לפני חודשיים ר' התחילה לעבוד במשרה מלאה כגרפיקאית, ולדבריה היא מרוצה מהתנאים והשכר. "חיפשתי עבודה המון זמן, שלחתי להמון הצעות עבודה, ובסוף זה הגיע. באנטר קיבלתי חיזוקים הם הראו לי שאני שווה, לפני שהגעתי לשם הביטחון שלי היה יותר נמוך. היום אני נמצאת במקום עבודה שאני מרוצה ממנו, אני לומדת ומתפתחת".

סטודיו Enter (צילום: שאנה ליליאן, יחסי ציבור)
סטודיו Enter | צילום: שאנה ליליאן, יחסי ציבור

"סטודיו אנטר מכשיר אנשים שלא מצליחים לעשות את הצעד הראשון לבד"

סטודיו אנטר הוא סטודיו לעבודות דיגיטל, עיצוב ותוכן, המיועד לאנשים עם חסמים תעסוקתיים המעוניינים בפיתוח קריירה והשתלבות בעולמות הדיגיטל. הסטודיו הוא חלק מקבוצת "שכולו טוב", ארגון ארצי מוביל בתחום של מדגמים תעסוקתיים להכשרה ושילוב של אנשים עם חסמים תעסוקתיים בשוק העבודה.

"בענפים שונים של המשק הישראלי אנו פוגשים אנשים שלא מועסקים ולא ממצים את הפוטנציאל בשוק העבודה בגלל חסמים שונים, רובם בעלי מוגבלויות וזכאויות מטעם משרד הבריאות או הרווחה", אומר אלעד אור, מנהל תחום אנטר בקבוצת שכולו טוב, "אנחנו מפעילים תוכניות הכשרה שנועדו לעזור להם להשתלב בשוק העבודה. הסטודיו קם מתוך ההבנה הזו שיש אנשים עם חסמים תעסוקתיים אבל עם ידע והכשרה בתחומים דיגיטליים וטכנולוגיים ועבורם סל המענים הקיים ריק ויש חוסר גדול בשירותים שיתנו מענה רלוונטי ומקצועי עבורם".

לדברי אור, אוכלוסייה זו סובלת משילוב של שני קשיים: בעיית הג'וניורים אשר מתקשים למצוא עבודה בהייטק ובחברות הטכנולוגיה הישראליות שצריכות עובדים עם נסיון, וקושי שקשור לרגישות נפשית, אנשים שחוו את שוק ההייטק כמאוד אינטנסיבי וקשה להם להתמקם באופן עצמאי בתעסוקה הטכנולוגית בישראל. "הסטודיו נותן להם מערך של ידע, הכשרה וליווי אישי והתנסות מעשית בשטח בביצוע פרויקטים".

הסטודיו הוקם ב-2022 בתל אביב במסגרת תחרות מיזמית שערכה קבוצת שכולו טוב. עד היום ליווה סטודיו אנטר 20 אנשים, כאשר הוא יכול לתת מענה לכ-50 אנשים בשנה, בקרוב תהיה פתיחה של סניף נוסף בירושלים. "האנשים שמגיעים אלינו, באים עם הידע ובלי הניסיון כי הם לא מצליחים לעשות את הצעד הראשון לבד. הסטודיו שעובד על פרויקט מסוים ללקוח, נותן להם הזדמנות להיות חלק מזה, ללמוד, לקבל משוב ולשפר ביצועים, ומכשיר אותם לעבודה הבאה".

מי יכול להצטרף לסטודיו אנטר?
"אדם עם זכאות לשירותי סל שיקום, עם ידע והכשרה טכנולוגיים קודמים בתחומי עיצוב, בניית אתרים ושיווק דיגיטלי או כל ידע טכנולוגי ספציפי אחר".

אור מספר על מעצב גרפי בן 34 בעל נכות נפשית שעבר תהליך קצר טווח בסטודיו אנטר: "הוא לא עבד בכלל בתחום, עבר משבר נפשי ותקופות של שימוש בסמים, וחשש בכלל משוק העבודה, הכול נראה לו מאיים. תוך כדי עבודה בצוות ויצירת שגרת עבודה, הצליח בסוף להשתלב בבית תוכנה.

אנו מסייעים להם להשתלב במקום עבודה חדש וגם מכינים אותם לעבוד כפרילנסרים. אנו מזמינים חברות טכנולוגיות שרוצות לגייס אנשים מוכשרים ורעבים להצלחה שהדרך לא הייתה חלקה בשבילם בשנים האחרונות לשתף איתנו פעולה".

"הסטודיו מאפשר לא.נשים עם מוגבלויות לקבל ליווי והכשרה מאיתנו במטרה להשתלב בשוק העבודה בעולמות תוכן טכנולוגים ודיגיטליים. אנו מעניקים להם כלים, ידע וניסיון, שיהיו רלוונטיים לשוק העבודה המתפתח", אומר עופר כהן, מנכ"ל קבוצת שכולו טוב. "אני מאמין שאנשים כיום מבינים ששילוב עובדים עם מוגבלויות בשלל תחומי החיים והקריירה - היא המחויבות שלנו כחברה".