מצילים את עסקי הדרום: תמר היא חלק מקבוצת מתנדבים הייטקיסטים שהקימה אתר e-commerce לטובת עסקים בדרום, שנקרא "קניון העורף", במטרה לעזור להם "להשאיר את הראש מעל המים". לצורך כך, הקבוצה משתפת פעולה עם חברת upay לסליקה ועם חברת צ'יטה למשלוחים. "הרגשנו שיש הרבה יוזמות ושכולם רוצים להתנדב – אבל העסקים בדרום עדיין מתקשים לקבל סיוע מיידי", תמר מספרת.

"בשלב הראשון הוצאנו מאיזי רשימה של כל העסקים מקו העימות, והתחלנו להתקשר אליהם אחד-אחד", מספרת תמר. "כך גילינו שרבים מהם כבר עמדו לסגור את העסק, חלקם היו עדים לטבח – ובעיקר כולם התרגשו מהטלפון, והיו מאוד אסירי תודה".

בשביל להתחיל לחבר את העסקים לאתר, בעלי העסקים מהדרום שיתפו עם קבוצת המתנדבים תמונות ומחירים של מוצרים שהציעו בעסק, וכך ממש לאחרונה הושקו 17 חנויות חדשות של עסקים באתר, ו-5 נותני שירות. "בשלב הזה, המחויבות שלנו כלפיהם היא לוודא שהם יקבלו חשיפה באתר, ואנחנו גם רוצים להגיע לבתי עסק נוספים – כי מבחינתנו רק התחלנו לעבוד".

תמר מסבירה כי למעשה מדובר בקניון דיגיטלי, שכולו "עסקים מעוטף עזה ומדרום הארץ, ובקרוב גם מהצפון". הרכישה באתר מתבצעת לדבריה באופן נגיש ונוח ועם מגוון קטגוריות, החל ממזון ומשקאות, אופנה, ספורט, בית וגינה – ועד לנותני שירות. "הרכישה היא ישירות מהעסקים, וההכנסות מגיעות ישירות אל העסקים, שזקוקים בימים אלו ללקוחות כדי להמשיך להתקיים, לפחות עד שיגיעו ימים טובים יותר. יש באתר גם אפשרות להזמנת משלוח דרך חברת צ'יטה, שנרתמה למשלוחים בהנחה לרוכשים באתר".

מאחורי הקמת האתר עומדת כאמור קבוצת יזמים, שפועלת בהתנדבות מלאה – הייטקיסטים מחברות שונות כמו Bright Data, Moly, Elementor, Firebolt.

איך זה עובד?

בימים אלו מצטרפים עסקים מקו העימות לפלטפורמה. מרגע ההצטרפות, בעל העסק מקבל חנות אינטרנטית, שבאמצעותה הוא יכול לשווק את המוצרים ו/או השירותים שלו, תוך סיוע של צוות  המתנדבים בטיפול בכל שלבי התהליך כולל הזמנות, סליקה ושילוח. במקביל, הפלטפורמה מופצת ע"י קהילות ושותפים, על מנת לאפשר לכל אדם בארץ שרוצה לתמוך בתושבי קו העימות להיכנס לפלטפורמה, ובאמצעות תהליך פשוט ונוח – לרכוש ברשת מגוון רחב של שירותים ומוצרים.

בין החנויות שנמצאות כרגע באתר, ניתן למצוא את דפוס מילניום משדרות, "בייק סטופ" מאשקלון, יראון עבודות חקלאיות ממושב שרשרת ו"הגלריה של שוש" מכפר עזה.