בשנת 1980, זמן קצר לפני ההתנקשות בחייו, קיבל ג'ון לנון מזוגתו יוקו אונו שעון פטק פיליפ ליום הולדתו ה-40. שעון היוקרה השוויצרי, שנעלם באופן מיסתורי ונעלמו עקבותיו למשך שנים, צץ לפני כמה שנים בג'נבה ועורר מאבק משפטי יצרי בין אספן שעונים איטלקי לבין יוקו אונו שנחשף לאחרונה.

השעון, שערכו מוערך בטווח של בין 5-10 מיליון דולר והוא בין שעוני האספנות היקרים בעולם, נמצא בחזקתם של עורכי הדין של האספן האיטלקי שקנה אותו במכירה פומבית בגרמניה. על פי מסמך של בית המשפט בג'נבה שפורסם לאחרונה, החשד הוא שנהגו היפני של חבר להקת הביטלס גנב את השעון לפני שנים רבות.

עבור אספני השעונים, הפטק פיליפ של ג'ון לנון היה אוצר ובמשך שנים חיפשו אחריו. ביוני האחרון, בית המשפט פסק לטובתה של אונו וקבע שהיא הבעלים החוקית של שעון היוקרה. במסמכי בית המשפט שפורסמו שמם של ג'ון לנון ויוקו אונו אמנם לא מצוין במפורש, אך כל פרטי המידע מצביעים ללא ספק שמדובר בהם. בין היתר, מצוין כי על השעון חרוט משפט משיר שכתבו השניים לאחר תקופת פרידה.

יוקו אונו וג'ון לנון (צילום: Larry Ellis, GettyImages IL)
ג'ון לנון עם יוקו אונו ופול מקרטני | צילום: Larry Ellis, GettyImages IL

המאבק האחרון מתחיל בשנת 2014 כשאונו קיבלה טלפון מחברה בג'נבה שניסתה להעריך את השווי של השעון שנקנה באותו זמן על ידי אספן איטלקי החי בהונג קונג בכ-600 אלף פרנק שוויצרי (כ-672 אלף דולר). בעקבות השיחה, זוגתו של לנון החליטה לתבוע בנימוק שהיא הבעלים החוקית של השעון. לטענת האספן, אונו לא דיווחה על כך שהשעון גנוב ולא פעלה בפרק זמן של שלוש שנים מרגע הגניבה כפי שנדרש על פי החוק של מדינת ניו יורק שבה היא גרה באותה התקופה.

הצוות המשפטי של אונו העריך את שוויו של השעון ב-4.5 מיליון דולר, אך מומחים בתחום מעריכים כי בשל מעמדו האייקוני של לנון ערכו עשוי להיות גבוה בהרבה. לאור הסיפור ההיסטורי של השעון הוא אף עשוי להימכר בכ-10.8 מיליון דולר במכירה פומבית.

פטק פיליפ היא אחת מיצרניות שעוני היוקרה המובילות בעולם שהוקמה באמצע המאה ה-19. מהדגם המדובר, Patek Philippe 2499 perpetual calendar chronograph, יוצרו רק 349 יחידות בין השנים 1950 ל-1985. הדגם נחשב מיוחד גם כי הוא מסמל עבור אספנים רבים את השעון האחרון שיוצר בשיטה המסורתית מהעידן העתיק של יצרנית השעונים השוויצרית לפני המעבר להליך ייצור שעונים מודרני.