בהליך בזק: כ-470 עסקים שנפגעו מהמלחמה, קיבלו מענקי הצלה ממיזם "עוטף לעסק" שהושק בשבוע שעבר על ידי שבא, הסוכנות היהודית, עמותת IVN וכלירמרק קפיטל. המיזם החדש צפוי להפנות גם עסקים שקיבלו מענק כספי, לגופים שיסייעו ללא תמורה בשירותי מנטורינג, מיצוי זכויות וייעוץ עסקי.

מאות עסקים מהעוטף, מחציתם מהעיר שדרות והיתר מהמועצות האזוריות (שער הנגב, אשכול, שדות נגב וחוף אשקלון), קיבלו עד כה מענקים מיידיים מהמיזם שהושק בשבוע שעבר בעקבות מלחמת חרבות ברזל.

במסגרת המיזם, ארבעה הגופים שהתגייסו יחד – רתמו עסקים ותורמים מהארץ ומהעולם, במטרה "להעניק גלגל הצלה לעסקים שמניעים את הכלכלה המקומית והלאומית". מטרתו, בין היתר, לסייע לעסקים למצות זכויות ולייצר לעצמם תוכנית חירום כלכלית להתנהלות בריאה ונכונה בחודשים הקרובים. שירותים אלו יינתנו על ידי מנטורים מתנדבים של בוגרי 8200, הסוכנות היהודית, עמותת IVN, החמ"ל האזרחי-אחים לנשק וארגונים נוספים.

את הסיוע הכספי, שהיקפו הכולל עומד עד כה על למעלה מארבעה מיליון שקלים, קיבלו עסקים קטנים בטווח של 0-7 קילומטרים בעוטף. סכום המענק לכל עסק נע בין 5,000 ל-20,000 שקלים, בהתאם למחזור העסק ולעמידה בקריטריונים לקבלת הסיוע. בעקבות המצב, הוחלט להרחיב את הסיוע גם לעיר אופקים, שהעסקים שבה נפגעו קשה בעקבות המלחמה.

בין העסקים שקיבלו עד כה סיוע כלכלי מהקרן לעסקים, ניתן למצוא מגוון רחב של עסקים, ובהם - שירותי הסעדה, עסק לציוד רפואי, חברות פיננסיות לליווי עסקי ומימון, חברות עיצוב וגרפיקה ועוד. כל העסקים שקיבלו את המענק פועלים במושבים, הקיבוצים והערים שמסביב לרצועת עזה.

בהצהרה משותפת עם השקת המיזם, מסרו השותפים: "על רקע המצוקה של העסקים בעוטף, החלטנו לחבור יחד כדי להושיט גלגל הצלה לעסקים הקטנים, אשר בישראל מהווים את החולייה הראשונה בשרשרת הכלכלית. אלה עסקים שמניעים את הכלכלה המקומית ואף את הכלכלה הארצית. שילוב הכוחות מהווה חיבור בין המגזר העסקי, התשתית הפיננסית של ישראל והתשתית של העם היהודי והחברה הישראלית בכללותה, כדי להגביר את מאמצי הסיוע".

הענקת המענק כפופה לתבחין הקרן להענקת המענק, זמינות כספי התרומה בקרן עבור מענקים והעדר מניעה חוקית/אחרת על פי כל דין. הקרן אינה מתחייבת להעניק את המענק בכל מקרה גם אם מולאו התנאים להענקתו. המיזם פועל בשותפות עם "אחים לנשק – חמל אזרחי", ופועל על מנת לרתום שותפים נוספים לצורך הרחבת מעגלי הסיוע לעסקים. השותפה הטכנולוגית של המיזם היא חברת Monday.

להגשת בקשה למענק הכספי ולליווי המקצועי ניתן ללחוץ כאן.