מלחמת כרטיסי האשראי בשיאה בימים אלה. Max (לשעבר לאומי קארד), השיקה בחודש שעבר את סקיי מקס של ויזה, בשיתוף עם חברת smartair והצליחה לגרום לרעש אדמה קל שהורגש היטב אצל המתחרה הוותיקה פלייקארד (שבשליטת דיסקונט והבינלאומי).

שם, מיהרו להשיק כרטיס חדש ומשולב של דיינרס ומאסטר קארד כדי לפתור את הבעיה שדיינרס הוא כרטיס שלא מכובד בעסקים רבים בחו"ל. בשני הכרטיסים הפורמט דומה- צבירת נקודות בגין קניות והמרתן בכרטיסי טיסה, כשיש גם הטבות נוספות כגון שיפור מחלקה ומקום ישיבה תמורת נקודות ועוד.

ההבדל המרכזי- בפלייקארד תוכלו לנצל את הנקודות רק בחברת אל על במסגרת מועדון הנוסע המתמיד, בעוד בסקיי מקס תוכלו לממש אותן בכל חברת טיסה שתחפצו דרך אתר smartair. יש כרטיסי אשראי נוספים בתחום כמו זה של טורקיש, או ישראכרט, אבל בחרנו להתמקד בשני הכרטיסים המובילים לא כולל כרטיס הפרימיום של פליי קארד שפונה לאוכלוסיה מצומצמת.

 

שורה תחתונה:

בשני המקרים – רק אם תהפכו את הכרטיס לכרטיס ראשי שבו אתם מבצעים את כול קניותיכם - תוכלו לצפות לכך שבתוך פחות משנה יהיה לכם כרטיס טיסה חינם. תמורת 400 נקודות בערך (למי שמגהץ ב-5,000 שקלים בחודש) תוכלו לטוס לפריז למשל, בעוד שנה, ותמורת 550 נקודות ללונדון. לא לשכוח – בשתי החברות אתם מקבלים 100 נקודות מתנה.

פליי קארד

אם אתם טסים רק באל על וחשובה לכם החברות במועדון הנוסע המתמיד על כל הטבותיו, פליי קארד הוא הכרטיס שלכם. חשוב לקחת בחשבון שהזמנת כרטיס דרך מועדון הנוסע התמיד היא לא תמיד הדבר הכי פשוט ולעיתים לא כוללת זמני טיסה אטרקטיביים במיוחד. לכך צריך להוסיף את עניין מיסי הנמל, שיכולים להיות יקרים יותר מקניית כרטיס טיסה באחת מחברות הלואו קוסט. 

סקיי מקס

מחפשים זמין, זול ולא תלוי באף חברת תעופה? אז זה הכרטיס שלכם. עם זאת, חשוב להבין שלא מדובר בהשתייכות למועדון כזה או אחר של חברות התעופה. בסופו של דבר מדובר בכרטיס רגיל בו מתבצעת צבירת נקודות שניתנת למימוש באתר סמארטאייר כפי שניתן לממשן בסינמה סיטי לצורך העניין. לכן, עם ביטול הכרטיס כל הנקודות ימחקו בניגוד למועדון הנוסע המתמיד. עניין אי גרירת הנקודות מחודש לחודש קצת מקומם אך לא בעל משמעות יתרה.