השגרה העמוסה, עודף המטלות והמחסור בזמן לעיתים גורמים לכולנו לשים בצד את המטרות והשאיפות שלנו. הבעיה היא שהמצב הזה תוקע אותנו ומשאיר אותנו 'על הגדר. "אמנם תמיד קל להתפתות לשגרת היומיום הנוחה, אבל הגשמת החלומות שלנו בסופו של דבר יכולה לגרום לנו להיות טובים או מוצלחים יותר, ובעיקר מאושרים ומסופקים יותר", מסבירה מעיין גלבוע, מאמנת ומדריכת הורים.

החדשות הטובות: עם קצת רצון טוב, גם אתם יכולים להשיל את העכבות, לשים את התירוצים בצד ולהגשים את עצמכם. בין אם מדובר ביעדים קטנים או גדולים, גלבוע מציעה 9 צעדים חיוניים שכדאי לכם לאמץ. שננו אותם היטב, הם יכולים לעשות את ההבדל בין חיים שגרתיים ובלתי מספקים, לבין חיים מלאי סיפוק והגשמה עצמית:

  1. הגדירו יעד מדויק: פרטו באופן ברור את המטרה האישית שלכם - "אני רוצה לעשות שינוי תעסוקתי ולעבור לעסוק בתחום הפרסום" למשל. רצוי להגדיר טווח זמן ריאלי. כמובן שאם לא התאמנתם שנים ופתאום מתחשק לכם לנסות את כוחכם בריצת מרתון שמתחילה בעוד חודש, כדאי שתחשבו שוב. בנוסף, נסו לזהות האם מדובר במטרה שנמצאת בתחום שליטתכם ולא תלויה רק באחרים. זכרו שמטרה שאינה בשליטתכם אינה ברת השגה.
  2. חשבו מה תשיגו בהגשמת המטרה: למה כל כך חשוב לכם שהיא תתממש ומהם הערכים שתשיגו בכך? אם המטרה שלכם היא דיאטה למשל, ייתכן שמה שתרצו להשיג בכך זה אורח חיים בריא או מראה צעיר ומושך יותר.
    לוח מטרה (אילוסטרציה: Shutterstock)
    מה תשיגו בהגשמת המטרה? | אילוסטרציה: Shutterstock
  3. חשבו על הרגע שבו תשיגו את המטרה: עכשיו תקשיבו היטב, כי הגענו לשלב החשוב ביותר: נסו לדמיין את עצמכם בראש ההר מטאפורי שהגדרתם לעצמכם. איך תרגישו לאחר שתכבשו את הפסגה ותשיגו את היעדים שלכם? מה תגידו לעצמכם אחרי שתתפטרו סוף סוף מהעבודה המעיקה, תתחילו את קורס הבישול או כשתגיעו ליעד הנחשק במלדיבים? נסו לחוות את הרגע, לדמיין מה תהיה התחושה. ככל שתצליחו לעשות זאת טוב יותר, כך תגדילו את סיכוייכם לגרום לרצון להתממש.
  4. חשבו על ההשלכות החיוביות הנלוות לתחושת הסיפוק:  נכון שכולנו חולמים על הדובדבן שבקצפת, אבל כדאי לזכור שגם ללקק קצת קצפת בדרך זה די נחמד. נסו להביט על הרווח שבהשגת המטרה. אם כל רצונכם הוא ללמוד בישול למשל, חשבו מה עוד יצא לכם מהעניין: אפשרות להכין ארוחה ספונטנית, יצירתיות שתפתיע את האורחים ועוד. באותה הזדמנות, כדאי לחשוב גם על ההשלכות הפחות חיוביות, כמו למשל הצורך לחסוך למען המטרה או הוויתורים שתאלצו לעשות בדרך להגשמתה.
  5. שאלו את עצמכם: מה יוצא לכם מהסטטוס קוו הנוכחי? מה אתם מרוויחים מכך שאתם עובדים בעבודה ששוחקת אתכם נפשית או מזה שאתם לא הולכים לקורס הצלילה שתמיד חלמתם עליו? זכרו שהתשובה לשאלה נמצאת אצלכם. בינינו, אם לא הייתה סיבה שכזו, סביר להניח שכבר הייתם מגשימים את כל החלומות שלכם.
    אישה בעבודה (צילום: Shutterstock)
    מה אתם מרוויחים מכך שאתם עובדים בעבודה ששוחקת אתכם נפשית? | צילום: Shutterstock
  6. נסו לאתר את החסמים: אחרי שהבנתם מה אתם מרוויחים מהמצב הנוכחי, הגיע הזמן להבין מה אתם מפסידים ממנו, או בקיצור - מה מקור התירוצים. האם זה זמן? כסף? כשיודעים להגדיר מה החסם לפעמים קל יותר להתמודד איתו.
  7. אילו כלים עומדים לרשותכם לצורך השגת המטרה: חשבו אילו משאבים נוספים יכולים לסייע לכם במשימה: זה יכול להיות ידע, אמונות, כוחות נפש, כסף, הכשרה, עזרה או תמיכה מאחרים. בררו את הנקודות האלה עם עצמכם ואולי תבינו שאתם למעשה נמצאים במקום טוב יותר ממה שחשבתם.
  8. חשבו על פעולות קונקרטיות שאתם עומדים לעשות לטובת הגשמת המטרה: הכינו רשימה וציינו בה מה אתם מתכננים לעשות בפועל כדי להניע את העניין וסמנו מה השגתם בכל שלב.