כולנו יודעים מה עושים בחנות פיזית: משווים מחירים, בודקים מבצעים ואולי גם מתמקחים כדי להשיג מחיר זול יותר. כל זה כמובן לגיטימי בחנות, אך כשמעבירים את השופינג לאונליין – צריכים לדעת להתנהל על פי כללים אחרים לגמרי.

איך קונים אונליין בצורה נכונה ולמה חשוב לשים לב? הנה כמה טעויות נפוצות בשילוב טיפים איך ניתן להימנע מהן בפעם הבאה:

קונים אביזר משלים ולא את המוצר המקורי

רבים נוטים לקנות בטעות אביזר משלים ולא את המוצר המקורי. אתם עלולים להגיע אליו מהקלדה פשוטה בתיבת החיפוש, או בשיטוט רגיל באתר, אבל התוצאה היא תמיד אותו דבר: עוגמת נפש שמתרחשת כאשר פותחים את החבילה ורואים משהו אחר לגמרי ממה שהתכוונתם אליו.

לכן חשוב לא לפספס את האותיות הקטנות. ככה לא תקנו בטעות כיסוי לטלפון במקום טלפון, או מברשת לשואב אבק בלי השואב עצמו. זה קורה הרבה יותר ממה שאתם חושבים, אז חשוב להיות מודעים.

לא שומרים על בטיחות וחושפים פרטים אישיים בקלות

קיבלתם לינק לאתר עם מחירים אטרקטיביים במיוחד? הגעתם לחנות אונליין שאין עליה ביקורות או המלצות? בדקו במה בדיוק מדובר ואל תמהרו למסור פרטי אשראי בקלות.

כדי לשמור על אקסטרה בטיחות, נסו להשתמש באמצעי תשלום שלא מחובר לחשבון הבנק שלכם, ועדיף כזה שיהיה גם מוגבל בסכום שהגדרתם מראש. אחד הכלים האלה הוא למשל כרטיס ויזה נטען $ של בנק הדואר - שעבורו אין צורך בניהול חשבון בנק, כך שהוא אינו חושף את חשבון הבנק שלכם להונאות, ולכן נחשב לאופציה הבטוחה ביותר לרכישה בארץ, בעולם וברשת.

כן, הבנתם נכון: כרטיס ויזה נטען $ של בנק הדואר משמש אתכם גם אונליין וגם בחנויות הפיזיות. זה למעשה כרטיס חיוב של ויזה לכל דבר ועניין, רק עם אפשרות לקבוע מראש את התקציב ולשלוט בהוצאות, מעבר לכך, תוקף הכרטיס הוא עד 4 שנים והוא ניתן לטעינה רב-פעמית, אז תוכלו לקנות איתו גם עכשיו וגם בבלאק פריידי (זה בכלל בנובמבר אבל מי סופר).

לא בודקים מה יש בעגלה לפני הצ'ק-אאוט הסופי

לחיצת כפתור אחת היא מה שמפרידה ביניכם לבין כל מוצר שיש בקטלוג של האתר. ייתכן ותוך כדי הגלישה אתם מוסיפים עוד כמה מוצרים ומבטיחים לעצמכם שתורידו אותם בקופה אחרי שתראו את המחיר הכולל של הקנייה.

זו כמובן טעות, כי רבים לא באמת בודקים מה יש בעגלה לפני הצ'ק-אאוט, או פשוט מוותרים לעצמם, למרות שזה גורם להם לחריגה בתקציב. אז מה עושים? לא מכניסים לעגלה מוצרים שאתם לא באמת צריכים. ככה פשוט, ככה משתלם.

שקיות על עגלת קניות המונחת על מחשב (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
לא מכניסים לעגלה מוצרים שלא באמת צריכים | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock

לא מחשבים עמלות נלוות

הדברים הקטנים עושים הבדל גדול בשופינג. קודם כל, וודאו שכתבתם נכון ובצורה ברורה את השם המלא, עיר המגורים, הרחוב ומספר הדירה או הבית שלכם. שנית, חשבו גם עמלות נלוות.

חוץ מזה, כדאי שתדעו שבכרטיס ויזה נטען $ של בנק הדואר משלמים מינימום עמלות, ואם אתם מבצעים רכישה בדולר אמריקאי - אתם גם לא משלמים הפרשי שער ועמלת עסקה.

לא בודקים אפשרויות משלוח

לכל אתר שמציע אפשרויות רכישה אונליין בדרך כלל גם יש אפשרויות משלוח שונות. האפשרות היקרה היא שליח עד הבית, אבל ניתן גם לתאם את המשלוח לנקודת מסירה קרובה, לעמדות מאובטחות כמו BOXIT, בדואר ישראל או בדואר רשום. לרוב, ככל שהמשלוח יגיע מוקדם יותר - כך גם המחיר יעלה.

לא לחוצים על המשחק החדש שהזמנתם לילדים? תנו לדואר ישראל לעשות את העבודה בשבילכם. מעדיפים שליח עד הבית כדי לא לעמוד בתור? תוספת של כמה שקלים תהיה השקעה משתלמת. בקיצור, בדקו מראש את כל האופציות ונסו לפעול מתוך היגיון ולא רק מתוך רגש.

אה, והכי חשוב: תתחדשו!

רוצים לזכות בכספי בזבוזים לשופינג הבא שלכם? ענו על הקוויז, בחנו עד כמה אתם מומחים לקניות ואולי תזכו. *הפעילות מיועדת אך ורק למחזיקי כרטיס ויזה נטען שנטענו בו לפחות 50 דולר טרם הפעילות.