אם עברתם את גיל 27 ועדיין לא עמדתם מתחת לחופה (ולא בשלב החיבוקים שאחרי שבירת הכוס), אז הסטטיסטיקה קוראת לכם להזדרז. אמנם הגיל הממוצע של הזוגות הנישאים מדינת ישראל עולה בהתמדה, אבל הוא עומד כיום על 27.7 בלבד. 52,705 זוגות התחתנו בישראל בשנה האחרונה בה נבדק הנתון (2013), וגם המספר הזה עולה בהתמדה. מדובר למעשה על 144 חתונות ביום, חתונה אחת על כל 15.3 קילומטר רבוע.

אכן שמח כאן, אבל לא ברור אם השמחה האמיתית שמורה לחתן והכלה, או לעסק שהרים את החתונה. בכל זאת, מדובר בתעשיית ענק שמגלגלת מיליארדי שקלים בשנה ורק ממשיכה לצמוח ולתפוח לממדים עצומים. לא בטוח שכל הצ'קים בתיבה יספיקו לכסות על ההוצאה. בנוסף, הורים רבים מעניקים את החתונה במתנה לילדיהם, שלוקחים לעצמם את הצ'קים. לכאורה, אפשר לוותר על האירוע הגדול (לא בהכרח על החתונה), ולעשות עם הכסף דברים הרבה דברים אחרים.

טייס סלפי (צילום: kulfoto)
גם רשיון לטוס בשחקים היה יכול להיות שלכם | צילום: kulfoto

עוד ב-mako כסף

לא רק איביי: אתרי הקניות ששווה להכיר
3 כללי ברזל למיקוח שיחסכו לכם אלפי שקלים
שילמתם על חניה? כנראה שתשלמו גם בנסיעה
 

אז כמה כסף באמת מבזבזים על חתונות בישראל? התשובה לשאלה מורכבת. נתונים רשמיים אין, כיוון שאולמות האירועים הם לרוב גופים פרטיים שאינם מחויבים לספק נתונים. מה שגם אין שתי חתונות זהות (למרות שכולן, בסופו של דבר, נראות די אותו הדבר). כמות המוזמנים, סוג האולם, התפריט ועוד המון משתנים שונים ומשונים קובעים את המחיר הסופי. לכן נעזרנו באתר החתונות mit4mit, שמכיל בתוכו מאגר ענק של קרוב ל-90 אלף חוות דעת והצעות מחיר לשלל האטרקציות והשירותים שכוללת חתונה. הנתונים הללו אמנם לא רשמיים, אבל הם הכי קרוב שתוכלו להגיע אליהם.

117,562 שקל. זה הסכום שעולה חתונה ממוצעת בישראל, כשמספר המוזמנים הממוצע עומד על 310. הנתח המרכזי מתוכו הולך על התשלום לאולם האירועים (62,562 שקל), ולאחר מכן העלות של הבר והקייטרינג (27,739 שקל) והמוסיקה (9,425 שקל). אז, במידה והחלטתם להסתפק בשינוי הסטטוס בפייסבוק ובארוחה חגיגית במסעדה, זה מה שהכסף שלכם (או של ההורים שלכם) יכול היה לעשות.

 

>>> בפעם שעברה בדקנו מה יכולתם לעשות בכסף שבזבזתם על מכונית