"לפעמים סיגר הוא רק סיגר", אמר פרויד, האיש שבגללו כולנו הולכים לפסיכולוג. אם היה יודע אותו איש חכם שכמעט מאה אחר כך חבילה שלמה של סיגרים תהיה זולה יותר משעה של טיפול שעליו הוא חתום, ייתכן והיה אומר "לפעמים שעה היא רק 45 דקות". ואותן דקות, בהם אנשים רבים מבלים בישיבה על כיסא ומדברים על בעיותיהם, ממחישות יותר מכל את העובדה שזמן שווה כסף.

עוד ב-mako כסף:

אז כמה כסף אנחנו מוציאים על טיפול פסיכולוגי בממוצע? למרות הרפורמה בשירותי בריאות הנפש בישראל, במסגרתה הם יועברו מידי משרד הבריאות לקופות החולים, לא צפויה נהירה של המונים למרפאות בריאות הנפש הציבוריות, שסובלות מסטיגמה בעייתית. בנוסף, גם טיפול ממומן על ידי הקופות מוגבל למספר פגישות מסוים.

הטיפול הפסיכולוגי הפרטי, חרף שלל מעלותיו, עודנו נתפש כפריבילגיה של אנשים אמידים בלבד, משום שאיך שלא נהפוך את זה, מדובר בהוצאה כספית לא מבוטלת. "בפסיכולוגיה אין טיפולי קסם", כך נוהגים לומר אומרים, ולכן טיפול פסיכולוגי יעיל דורש לפחות כמה עשרות מפגשים, כאשר המחיר הממוצע של מפגש בקליניקה פרטית עומד על 350 שקל. כ-18 אלף שקל לאדם.

אז במידה ואין לכם בעיות חמורות שאי אפשר להתעלם מהן, ובהנחה שאתם מבקרים אצל המטפלת או המטפל שלכם פעם בשבוע, זה מה שיכולתם לעשות עם הכסף שהוצאתם בשנה האחרונה:

>> מה יכולתם לעשות בכסף שבזבזתם על סיגריות?