נתוני התחלואה שהולכים ויורדים, מרכזי הקניות וחנויות הרחוב שאט אט נפתחים והחג שבפתח מעוררים בנו את החשק לצאת, לקנות ולהתחדש. יחד עם החזרה לשגרה, התקופה האחרונה העלתה אצל כולנו את המודעות להיגיינה, דבר שהוביל אותנו לשאוף לצמצום מגע ככל שניתן, גם בעת תשלום בחנויות השונות.

כיום קיימת בשוק האפשרות לשלם ללא מגע וזאת על ידי הצמדת כרטיס הוויזה למסוף או באמצעות תשלום דרך אפליקציית ארנק נייד, בה מעודכנים פרטי האשראי שלכם. איך תדעו אם הכרטיס שלכם מצויד בטכנולוגיה הנכונה? חפשו את הסימון של תשלום ללא מגע (דומה לסימן של "ווי פיי").

עבור רבים בישראל וברחבי אירופה תשלומים ללא מגע בחנויות הם כבר מזמן לא רק עניין של נוחות אלא הכרח, במיוחד על רקע המגפה. הניסיון העולמי של ויזה מעיד שלתשלומים ללא מגע יש יתרונות לכל המשתתפים במשק הישראלי: עבור הצרכנים, מדובר בפתרון פשוט שמאפשר לשלם בביטחון, בנוחות ובקלות, בחנות וגם באונליין, ועבור עסקים, מדובר בהרחבת אפשרויות התשלום עבור יותר לקוחות בכל הפלטפורמות.

אם גם אתם יוצאים בקרוב למסע קניות לכבוד החג, אלה הסיבות שבגללן כדאי לכם לשלם עם הוויזה שלכם:

1. בטיחות

לקוחות ויזה? אתם יכולים לסמוך על הביטחון שמציעה החברה עבור כל הרכישות הבלתי מורשות שנעשו בכרטיסי הוויזה או במכשירים הניידים ללא מגע - ויזה עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם בנקים כדי להגן על בעלי הכרטיסים מפני הונאה. החברה לא רק משתמשת בטכנולוגיה מתוחכמת כדי לאמת ולאבטח את השימוש בכרטיס, אלא גם ממנפת יכולות בינה מלאכותית כדי לאתר תשלומים חריגים ולמנוע הונאות. כתוצאה מכך, בשנה שעברה בלבד נמנעו הונאות של 25 מיליארד דולר. לכך מצטרפים נתונים אודות רמת ההונאה בכרטיסי ויזה ללא מגע, הממשיכים להיות נמוכים במיוחד.

אתר לא מאובטח (צילום: shutterstock, Nadezda Barkova)
חשוב מאוד להקפיד לוודא שהאתר בו אתם גולשים מאובטח | צילום: shutterstock, Nadezda Barkova

בנוסף, במידה וכרטיסכם נגנב או אבד, תוכלו בקלות לחסום אותו באמצעות הבנק או חברת כרטיסי האשראי שלכם. ברגע שהכרטיס יחסם, לא תפסידו את כספכם והוא יהפוך לפלסטיק לא שימושי לגנב או למי שימצא אותו.

יתרה מזאת, בזכות תקן אבטחה חדש הנקרא EMV, ישנה שכבת הגנה נוספת בתשלום מעל 300 שקל המחייבת הזנת קוד אישי בעת הצמדת הכרטיס למסוף, וזאת מבלי לפגוע בהגנה על תשלומים ללא מגע מתחת ל-300 שקל.

אם אתם בכלל מעדיפים לקנות באונליין, חשוב מאוד להקפיד לוודא שהאתר בו אתם גולשים מאובטח (לדוגמה, חפשו את תקן ה-PCI באתר בעת התשלום), שתוכנת האנטי וירוס שלכם מעודכנת, שבחרתם בחנות מוכרת או מומלצת, וכמובן – שאתם משלמים באופן הכי בטוח שיש. ויזה עובדת עם הבנקים וחברות האשראי בישראל על מנת להבטיח את התשלום המאובטח ביותר עבורכם, באמצעות שילוב מגוון טכנולוגיות.

2. נוחות

מצאתם פריט שמוצא חן בעיניכם ואתם רוצים לרכוש אותו באופן מידי? כשאתם מצוידים בכרטיס ויזה, אין צורך לרוץ לכספומט. בנוסף, במקרים רבים, החיובים יידחו לסוף החודש וירוכזו במקום אחד, ואף תוכלו לקבל אשראי לפיצול התשלומים בכדי להקל על ההוצאות בתקופת החגים.

מעבר לכך, אתם יכולים להזין את פרטי כרטיס הוויזה שלכם באפליקציית הארנק הדיגיטלי המועדפת עליכם וכך לשלם בוויזה דרך הנייד. בינינו, מה יותר פשוט מלהוציא את הכרטיס מהארנק או את הטלפון מהכיס?

אישה עם שקית של סייל (אילוסטרציה: Shutterstock)
אין צורך לרוץ לכספומט | אילוסטרציה: Shutterstock

3. מעקב

הודות לטכנולוגיה המודרנית, תוכלו לעקוב אחר כל עסקה בכל מועד שתרצו, החל מיום הרכישה ועד לשנה אחורה. כמעט כל הבנקים וחברות כרטיסי האשראי מציעים אפליקציה סלולרית או בנקאות דיגיטלית שבאמצעותה תוכלו לראות את סכומי התשלומים עבור פרק הזמן הנבחר, התאריך והסוחר. בדרך זו תוכלו לשמור על איזון התקציב שלך ולהיות אחראים יותר מבחינה כלכלית3.

4. עמלות

כשאתם קונים אונליין באתר שמקורו בחו"ל, העדיפו לשלם במטבע זר במקום בשקלים, וכך תשלמו עמלה קבועה וידועה מראש ותימנעו ברוב המקרים מעמלות המרת מטבע גבוהות.

5. הטבות

מחזיקי כרטיס אשראי ויזה נהנים מהטבות רבות ושוות. ניתן להתעדכן באתרים של חברות האשראי.

ולסיום – האם ידעתם שכאשר אתם משלמים בכרטיס אשראי אתם תורמים לצמצום הכלכלה הלא רשמית? ("כלכלה שחורה"). כל גידול של 10 אחוזים בתשלום דיגיטלי כלשהו תורם לירידה של כ-4 אחוזים בכלכלה הלא רשמית. (*)3 מדהים, לא?