חברת הביטוח הדיגיטלית ליברה הצטרפה לעשרות חברות טכנולוגיה צעירות שהשלימו בשנה האחרונה את הנפקתן בבורסה בתל-אביב, אחרי שהבטיחה גיוס סכום של כ-25 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-450 מיליון שקל (לפני הכסף), במהלך גיוס הון ראשוני שזכה לביקושים גבוהים ונסגר מעל מחיר המינימום.

הצלחת ההנפקה היא בעיקר הצלחתה האישית של מייסדת הפעילות, המנכ"לית ובעלת השליטה בליברה, אתי אלישקוב, שלאחר ההנפקה הופכת לבעלת הון אדיר "על הנייר" - בסכום של יותר מ-200 מיליון שקל - המשתקף לה מהחזקותיה בליברה בשיעור של כ-44% מההון.

עלות העסקה: 2.4 מיליון שקל

אלישקוב הקימה את ליברה בסוף שנת 2017, וחודשים ספורים לאחר מכן קיבלה רישיון מבטח מהממונה בתחום הביטוח הכללי, הכולל ביטוח רכב חובה ורכוש (מקיף וצד ג') וביטוח מקיף לדירות ובתי עסק.

אלישקוב, 44, אחת מהנשים הבכירות בשוק הביטוח המקומי, הייתה במשך כמה שנים מנכ"לית יחידה של חברת ביטוח בישראל, כשניהלה את חברת הכשרה ביטוח שבשליטת אלי אלעזרא. קודם לכן שימשה אלישקוב, רו"ח בהשכלתה, כסמנכ"לית הכספים בהכשרה.

עלות העסקת אלישקוב כמנכ"לית ליברה הסתכמה בשנה שעברה ב-2.4 מיליון שקל - 2 מיליון שקל מענק (סכום המקסימום שלו) בגין עמידה ביעדי תוכנית העבודה של החברה, והיתרה עלות שכר. בתחילת השנה הנוכחית עודכן שכרה של אלישקוב, והרכיב הקבוע בו עומד על סכום המקסימום בהתאם לחוק נושאי משרה בתאגידים פיננסיים, של 2.5 מיליון שקל.

28 בעלי מניות

מי שהיו בין המשקיעים בליברה מאז הקמתה נכללו גם חברת דיסקונט השקעות, בית ההשקעות אלטשולר שחם, חברת התקשורת שידורי קשת, האחים צחי וחן נוימן, איש העסקים מיקי דורסמן, חברת האשראי החוץ בנקאי מיכמן ועוד.

לאחר ההנפקה, לצידה של אלישקוב יחזיקו 28 בעלי מניות בכ-40% מהונה של ליברה, אף אחד מהם לא בעל עניין. עוד בין מי שמציינת ליברה כבעלי מניות לאחר ההנפקה נמנים הדירקטורים בועז תלם, אלדד לוי וגיא ועדיה, וכן נושאי משרה בכירים.

הנפקת מניותיה של ליברה בת"א מגיעה זמן קצר אחרי מהלך דומה שביצעה חברת הביטוח הדיגיטלית ווישור, במסגרתה גייסה כ-85 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ-300 מיליון שקל לפני הכסף וכיום, לאחר עליות במניה, נסחרת בשווי של כ-450 מיליון שקל.

שתי החברות פועלות בתחומים דומים - ביטוחי רכב ודירה. השתיים שואפות להרחיב את פעילותן לחו"ל והצלחת הנפקותיהן נרשמת כחלק מהביקושים הגבוהים בקרב המשקיעים לפעילות טכנולוגיה בעלות פוטנציאל צמיחה עתידי משמעותי.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס