כולם מדברים על חום יולי אוגוסט, אבל לא מספיק מדברים על החור בכיס שהחופש הגדול מייצר עבורנו. גם בלי טיסות לחו"ל כפי שנהגנו לטוס בימי טרום קורונה - החופש הגדול הוא כר פורה להוצאות עוד לפני שפתחנו את העיניים בבוקר: צהרונים, קייטנות, בילויים ויציאות. כל פעילות מחוץ לבית לא מסתכמת בפחות מכמה מאות שקלים, בהנחה ויש לכם ילד, שניים. האם יש דרך לשרוד את החודשיים החמים בשנה עם פלוס בחשבון?  התשובה היא בהחלט כן, עכשיו השאלה היא איך. 

בניגוד לקיץ אשתקד בחסות הקורונה, קיץ 2021 בעידן "פוסט קורונה" עומד כבר בסימן ללא הגבלות ועומד להיות גדוש באטרקציות, מופעים, קייטנות, מלונות ושלל אופציות לשעות הפנויות שהולכות לעלות לכולנו אלפי שקלים ועשרות אלפי שקלים לכל משפחה לחודשים יולי אוגוסט. "זוהי תקופה רוויה במלכודות עבור הצרכן", אומרת הילה קניסטר בר דוד, מומחית לצרכנות, מועדון צרכנות "שלך". "הקניונים הממוזגים, עונת הסיילים והחופש הגדול דורשים גם מהצרכן הנבון ביותר לפקוח עיניים". הנה 8 טיפים כיצד להמנע מטעויות שמנהל חשבון הבנק שלכם ישמח שתאמצו.

  1. כך תנהגו עם מבצעים

    יצר ההישרדות אצל בני האדם גורם לנו כצרכנים לחפש הזדמנויות. בחשיבה הריאלית שאנו רואים את המילה "מבצע" אנו מרגישים שזו הזדמנות. שתי שאלות על מנת שלא תיפלו בפח:
    *איכות המבצע: כמה כסף באמת אנו מוזילים במסגרת המבצע, והאם זה משמעותי ביחס לתמורה והמחיר הנדרש? *האם אנחנו באמת צריכים את המוצר? אם הוא לא היה במבצע האם באמת היינו זקוקים לו?
  2. הסוד טמון בתכנון ובתיאום ציפיות

    חשוב לתכנן את יום הבילוי עם הילדים ולתאם מולם ציפיות בנוגע לכלל ההוצאות הכלכליות: הסבירו מראש את התוכנית היומית, קבעו ארוחות קבועות, תאמו מראש את כמות הממתקים/ההפתעות.
    אפשרות נוספת היא לקבוע מראש סכום כסף ואף לתת אותו לילד/ה לטובת רכישת מתנה (חינוך פיננסי).
    כל אלו ימנעו בזבוזים נוספים.
  3. כל הדרכים כשרות לחיסכון

    בהמשך לתכנון הבילוי: בדקו אלו מסעדות/ אטרקציות נמצאות באזור אליו אתם מגיעים לבלות. עשו סקר שוק בהתאם למחירים המוצעים, ולאחר שבחרתם מקומות ספציפיים חפשו הטבות במקומות אלו , מכרטיסי מועדון, ועד אתרי גרופונים.
  4. הקדישו רגע מחשבה לתזמון של הנופשים

    טיימינג הוא קריטריון נפלא למילכוד צרכנים. מחירים מופקעים באזורים מבודדים וניצול החופש הגדול שרוב האוכלוסייה בחופשה. בתקופת עומס ישנה עלייה של מחירים לאור הביקוש הרב, אם אתם יכולים לדחות את חופשת הקיץ תצליחו לחסוך עשרות אחוזים בהוצאות. 

  5. שימו לב לאותיות הקטנות

    טסים לחו"ל? שימו לב האם מחירי הכרטיסים כוללים מזוודה בבטן המטוס. במרבית הטיסות היום, יש לשלם על כל דבר בנפרד ובאופן עצמאי: מאוכל וכבודה ועד מקום ישיבה. לכן שאתם מבצעים הזמנה, אל תתלהבו מהמחיר הזול ביותר, שכללו את המחיר כולל השירותים הנלווים לטיסה במקרה שהנכם זקוקים להם. כעת צאו להשוואת מחירים.
  6. הקורונה עדיין כאן והיא עולה לנו כסף

    בישראל הקורונה כבר מאחורינו, אך רוב מדינות העולם עדיין מתמודדות אתו לכן קחו בחשבון את עלויות הביטוח ואת הפרטים הקטנים בהזמנת כרטיסי טיסה ומלון בנוגע לביטול החופשה עקב נגיף הקורונה. אם הטיסה מבוטלת מגיע לכם זיכוי מלא על הכרטיס, אך במקרה שהטיסה תצא לפועל אך היעד אליו אתם מגיעים נמצא בהתפרצות של נגיף הקורונה, חברות התעופה לא לוקחות אחריות, לכן חשוב לברר את הנושא מול נציגי השירות. כמו כן, קחו בחשבון בסל ההוצאות את בדיקות הקורונה ביעד אליו אתם טסים, שכן מדובר בהוצאה שלכם שאינה מסובסדת.

  7. אל תתנו ללחץ להפיל אתכם

    מבצע מוגבל בזמן הוא אחת הדרכים השיווקיות לגרום לצרכן לפתוח את הארנק. לעתים יציגו מבצע עם שעון עצר במסך כדי להעצים את הדרמה והמניפולציה כדי לגרום לכם לסגור עסקה מהר או לחילופין יעדכנו אתכם שנותרו רק 2 חדרים בלבד בעסקה שבחרתם.
    אם כל זה לא עבד עליכם - יציגו לכם את חוק העדר. מספר שמציין את כמות הקונים הגבוהה של המבצע. בשורה התחתונה: אל תסמכו על אף אחד רק על עצמכם, זה אומר שאתם תקדישו שעה נוספת לעשות השוואת מחירים באופן עצמאי ולא דרך אתרים המבצעים השוואה והם נתונים למניפולציות.
  8. העדיפו את המזומן על פני האשראי

    כשהכסף מוחשי יותר קל לנו לעקוב אחרי התקציב, וכל הוצאה מקבלת ביטוי בארנק. ימי כיף, חופשה או כל בילוי משפחתי, הקציבו סכום כסף להוצאות ודאגו לעבוד עם מזומן (או תשלום אחד בלבד). בדרך זו תוכלו לעקוב אחרי ההוצאות ולהבטיח שתידרשו לעמוד בתקציב.

    via GIPHY