כל אחד שאי פעם התעניין במצבו הכלכלי יודע, שכדי להגיע לעצמאות כלכלית צריך להתחיל קודם כל בלדאוג להוציא פחות ממה שאתם מרוויחים. זה מושג קל להבנה, אך רבים בכל זאת מתקשים לבצע זאת. אם גם אתם נכנס תחת הקבוצה שמוציאה את כספה בלי שליטה, ייתכן שתצטרכו לבחון ממה זה נובע. כשתדעו אילו גורמים מניעים אתכם לבזבז, תוכלו להילחם בחזרה ולחסוך כסף כדי להגיע ליעד הנכסף.

גישה נוחה להלוואות ולקיחת אשראי

עבור רוב האנשים, זו הסיבה הנפוצה ביותר להוצאות יתר. פשוט הסתכלו בארנק שלכם או בתיבת הדואר ותבינו במהירות למה. אנשים מוצפים בהצעות לאשראי, הלוואה אוטומטית והצעות מימון מחדש על בסיס יומי. לעתים קרובות, פשוט למלא את טופס קצר או לקפוץ לאתר של החברה, כדי להשיג קו אשראי חדש. בנוסף, מסגרת האשראי הנדיבה שנותנות החברות, נותנות תחושה של עוד כסף שקיבלתם בחינם, למרות שהוא לא באמת קיים.

גישה נוחה למזומן

זוכרים את הימים שבהם הייתם צריכים ללכת ולהוציא מזומן בבנק או לכתוב צ'קים? הימים האלה חלפו מזמן, ולרוב האנשים יש גישה לחשבון הבנק שלהם 24 שעות ביממה, מה שיכול להיות מסוכן.

כל שעליכם לעשות הוא להחליק את כרטיס האשראי שלכם והכספים נשלפים אלקטרונית מחשבונך. כשאתם לא משלמים פיזית ולא רואים את הסכום יוצא מכיסכם, זה יכול גם לתת את התחושה שלא באמת שילמתם על הדברים.
בנוסף, ריבוי כרטיסי האשראי בארנק שהוצאתם , לרוב כדי לזכות באיזו הטבה אזוטרית, גורם לכם להוציא יותר ממה שתכננתם.

שימוש לרעה בכרטיסי אשראי

שימוש בכרטיס אשראי ותשלום חודש בחודשו יכול להיות נוח, בתנאי שאתם אכן עומדים בתשלומים. הבעיות האמיתיות מתחילות כשאתם רוכשים דברים שאין לך כסף לשלם עליהם ומשלמים בתשלומים עתידיים. קל מדי לחשוב על התשלומים החודשיים הקטנים במקום על מחיר הרכישה הכולל. וזה בדיוק מה שמפיל את רוב האנשים- קנייה של דברים מעבר ליכולותיהם.

זה תמיד מתחיל עם הרבה כוונות טובות, בזמן שאתם מבטיחים לעצמכם שיהיה לכם מספיק כסף לשלם בחודש הבא, אבל לא פעם זה לא קורה.

בנוסף, הריבית הגבוהה על המינוס שאתם נכנסים אליו היא זו שפוגעת בכם בצורה העמוקה ביותר. בסופו של דבר אתם תמצאו את עצמיכם מבלים את 20 השנים הבאות על תשלום הרכישה המקורית ההיא, ועל תשלום הריבית שעלתה יותר מאשר עלות הפריט המקורי.

זורק כסף לפח (אילוסטרציה: Shutterstock)
הבעיות האמיתיות מתחילות כשאתם רוכשים דברים שאין לך כסף לשלם עליהם | אילוסטרציה: Shutterstock

נכנעים לפיתוי

כולם אוהבים לצאת ולבלות, אבל לפני שאתם נגררים להוצאות גדולות, עליכם לוודא שזה משרת את האינטרסים הכלכליים שלכם. כולנו צריכים ליהנות מהחיים, אך חשוב לדעת מתי להירגע. לפני שתשימו לב, היציאות למסעדות, דרינקים, בתי קפה או לחופשה עם חברים יכולה לגרור אתכם להצואה אדירה שתתקשו לעמוד בה. וזה עוד לפני ששילמתם את כל הצרכים בסיסיים שלכם כמו מזון ומגורים.

אל תבזבזו את העתיד הפיננסי שלכם עבור כמה הנאות אם זה לא בתקציב שלכם. אם אתם יודעים שאינכם יכולים להרשות לעצמכם פעילות כלשהי, אל תתפתו. במקום זאת, הזמינו את חבריכם לארוחת ערב, היפגשו איתם בפארק או תכננו פעילות בעלות נמוכה, כזו בה תוכלו עדיין ליהנות מבילוי משותף, אך מבלי להפר את התקציב.

מוציאים כדי להרגיש טוב

בואו נודה בזה – אתם קונים דברים חדשים כי זה גורם לכם להרגיש טוב עם עצמיכם. בין אם זה זוג נעליים חדש, משחק הווידאו החדש והכי חם או אפילו ספר טוב - כולנו נהנים לקבל משהו חדש. אין שום דבר רע בזה, כל עוד אתם לא עוברים את הגבול.
במקום לחשוב כל פעם על מה שאתם רוצים לקנות ולהתבאס שזה לא במסגרת התקציב שלכם, נסו להפריש סכום מהמשכורת החודשית לקופה שנקראת: "קופת הבזבוזים". כאשר תגיעו לסכום שאתם צריכים כדי לקנות את הדבר שאתם רוצים- פשוט קנו אותו. לרוב, אחרי הרצון הראשוני לקנות דברים, ההתלהבות מתמוססת כך שיתכן ולהגיע למעמד הרכישה וכבר לא תרצו לקנות את הפריט עליו פנטזתם. בכל מקרה- הרווח כולו שלכם.