המפה, שנוצרה במקור על ידי אתר howmuch, מראה את החלוקה של המיליארדרים ברחבי העולם לפי סוגיהם השונים. גודלה של כל מדינה על המפה מתאים ביחס למספר הכולל של המיליארדרים בעולם. ישנן חמש קטגוריות של מיליארדרים שקבעו הצבעים נמצאו האגדה: יורשים, מייסדי חברות, בעלים ומנהלים (משרות בכירות), בעלי קשרים פוליטיים ואנשי המגזר הפיננסי. הנתונים נלקחו מדוח של מכון פיטרסון לכלכלה בינלאומית.

המסקנה הראשונה והברורה ביותר שעולה מהמפה היא מספרם הרב של מיליארדרים הנמצאים בארצות הברית. בכלכלה הגדולה בעולם יש קרוב ל -30 אחוזים מהמיליארדרים בעולם. הרבה יותר מאשר כל מדינה אחרת. חלוקת המיליארדרים בארה"ב שווה בעיקר, למעט הקשרים הפוליטיים. רק 3.8 אחוזים מהמיליארדרים האמריקאים השיגו את עושרם באמצעות מיזמים הקשורים לפוליטיקה או למשאבי טבע. תוצאה של הגישה המעשית ההיסטורית של ארה"ב לעסקים.

עוד ב-mako כסף:

בסין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, יש מעט מאוד מיליארדרים שירשו כסף. לפני ההצלחה הכלכלית של סין בעשורים האחרונים, המדינה הייתה ענייה במיוחד. אבל הצמיחה המהירה של הכלכלה הסינית באמצעות ייצור המוני וזול יצרה מעל 200 מיליארדרים. כ-40 אחוזים מהמיליארדרים אלה הם מייסדי חברות, בעוד שכרבע הם בעלי החברה או מנהלים בכירים. מגמה הפוכה ניתן למצוא בקרבת מקום, בדרום קוריאה. רוב המיליארדרים הדרום קוריאנים ירשו את כספם (לא פחות מ-74.1 אחוזים). ביפן, רוב המיליארדרים הם מייסדי חברות (63 אחוזים).

בישראל, החלוקה שווה יחסית, עם יתרון קל למיליארדרים שייסדו חברות, 27.8% מהמיליארדרים הישראלים. אחריהם נמצאים היורשים, שמספרם צפוי לגדול עם השנים, ככל שהמדינה הולכת ומגדלת את הדורות הבאים של עשיריה. לאחר מכן יש חלוקה מספרית שווה בין בעלי חברות, מי שניצל את הקשרים הפוליטיים שלו ומי שמשתייך למגזר הפיננסי. אם כי לא ברור אם מדובר בגאווה גדולה.

למעט בריטניה, רוב המיליארדרים בכלכלות הגדולות באירופה ירשו את עושרם. בגרמניה 64.7 אחוזים הם יורשים. אירופה צועדת בנתיב שונה במקצת מאשר ארצות הברית. מיליארדרים אמריקאים לרוב לא נוצרים בעקבות ירושות ענק, אלא יותר בעקבות ייסוד של חברות ענק או פעילות ענפה במגזר הפיננסי.

ארצות הברית היא הספקית המרכזית של מיליארדרים לעולם. עשיריה צוברים את ההון שלהם באופן שווה מירושה, הקמת חברות ומהמגזר הפיננסי. מספר המיליארדרים הסיניים גדל בקצב מהיר, ורובם מייסדי חברות או בעלי תפקידים בכירים בהם. מיליארדרים אירופאים רבים ירשו את כספם, אבל לא מעט מהם נמנים גם על מייסדי חברות או אנשי המגזר הפיננסי.

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il